Доступність посилання

ТОП новини

Брати Клички змагаються за майстерність на ринґу, але не в бою один із одним


Брати Клички змагаються за майстерність на ринґу, але не в бою один із одним

Прага, 3 грудня 2002 - Знамениті українські боксери брати Клички привертають до себе цими днями дедалі більше уваги - напередодні суботнього бою Володимира з Джамілем МакКлайном і по тому, як стало відомо, що Віталій має навесні вийти на ринґ із Леноксом Луїсом. Інтерв’ю з братами Кличками пропонують читачам, серед іншого, американський журнал Тайм - у своєму європейському виданні - і агентство Асошієйтед Прес.

Саме Володимир Кличко є переважним фаворитом суботнього бою в Лас Веґасі, де він зустрінеться з американцем Джамілем МакКлайном, захищаючи свій чемпіонський титул за версією WBO, пише Тайм і додає: знавці боксу називають Володимира майбутньою зіркою світового боксу. За повідомленнями, що їх згадує журнал, Володимир за цей бій заробить понад мільйон доларів.

А головним суперником у змаганні за майстерність на ринґу є для Володимира його старший брат Віталій, який наступного року має кинути виклик іншому американцеві Леноксові Луїсові в боротьбі за звання чемпіона світу за версією WBC - найпрестижнішою з-поміж чотирьох головних.

Але попри всю славу на ринґу бокс для Володимира - та й для Віталія - становить лише «невелику частину» життя. Брати ламають старий стереотип «боксера-дурня»: обидва мають наукові звання й уважаються на Заході докторами, говорять кількома мовами і чудово грають у шахи, пише Тайм, - і, схоже, впливають і на колеґ: принаймні Ленокс Луїс (а він добре знається з братами) уже теж покохався на шахах, хоча ще не досяг рівня Кличків на шахівниці. Віталій, пише журнал, грає в шахи краще, але визнає, що молодший брат - «кращий боксер. Володимир - це майбутнє боксу», – каже Віталій.

І майбутнє це, принаймні зараз, лежить в Америці. Володимир Кличко не хоче залишатися на ринґу ще з десять років і міркує, що піде до бизнесу чи до політики - або, як сказав він в інтерв’ю для журналу Тайм, повернувшись до України, зробить кар’єру у владі. А тим часом він шліфує свою англійську мову - і готується в Лас Веґасі до бою.

Пише про Кличків і агентство Асошієйтед Прес.

«Наша мрія здійсниться, коли ми обидва одночасно станемо чемпіонами світу в надважкій вазі, – каже Володимир. – І ми вже близько - за п’ять дванадцята».

Улюбленців Німеччини, братів Кличків часто критикують за те, що вони змагаються з менш помітними боксерами й не віддаляються від своєї німецької бази, пише агентство. Віталій іще жодного разу не виступав в Америці, для Володимира це буде там лише четвертий бій. А, за словами Віталія, «Якщо хочеш бути чемпіоном, то чемпіоном треба бути у США. Нікого не цікавить, чи ти чемпіон світу в Європі, чи в Китаї - треба бути у США».

І в усіх інтерв’ю брати згадують свій незмінний принцип: не сходитися один із одним на ринґу. Так вони пообіцяли мамі, яку вони дуже люблять…

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG