Доступність посилання

ТОП новини

Цензура запроваджена Адміністрацією Президента


Цензура запроваджена Адміністрацією Президента

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звинувачує Адміністрацію Президента у перебиранні на себе конституційного права управління інформаційною політикою держави, яке, згідно з Основним законом, належить іншим державним органам.

Про це М.ТОМЕНКО заявив сьогодні з парламентської трибуни під час слухань з питань свободи слова.

У своєму виступі голова профільного комітету навів кілька прикладів спроб втручання Адміністрації Президента у діяльність засобів масової інформації. Серед них він назвав типові листи президентської адміністрації до голів місцевих адміністрацій, в яких розписано усі негативні про владу матеріали та сюжети, оприлюднені у місцевих ЗМІ, і висловлено прохання пояснити, чому ці матеріали з`явились. Крім того, за словами М.ТОМЕНКА, Адміністрація Президента розсилає типові статті, які рекомендує до розміщення у місцевих ЗМІ. Голова парламентського комітету сказав що має дані про те, як ці матеріали розповсюджуються на місцях, зокрема, Львівською облдержадміністрацією.

Під час свого виступу М.ТОМЕНКО також навів результати останніх опитувань громадської думки, згідно з якими, 68% громадян України вважають, що цензура є, а 55% - стверджують, що ця цензура запроваджена Адміністрацією Президента.
XS
SM
MD
LG