Доступність посилання

ТОП новини

Міліцейський Бєзпрєдєл і «свобода Журналіста» у Миколаєві


Міліцейський Бєзпрєдєл і «свобода Журналіста» у Миколаєві

Одеса, 6 грудня 2002 - Факти утисків журналістів у Миколаєві набувають розмірів справжнього скандалу.

Останній випадок, це затримання працівниками міліції журналіста газети “Український Південь” Олександра Рижова і утримування його цілу добу у стінах райвідділу.

Як стало відомо, у Миколаєві, в одному з барів міста, під час гри у більярд, працівниками Ленінського РВС був незаконно затриманий журналіст газети “Український Південь” Олександр Рижов.

Тут слід наголосити, що Він був одним із переможців у спартакіаді журналістів з гри у більярд, відстоюючи честь газети.

Але, працівників міліції це схоже не цікавило.

Вони оголосили про проведення спеціальних зачисток, а тому права людини на цей час ймовірно було скасовано.

Одного з друзів Олександра Рижова міліціянти навіть роздягнули...

Незважаючи на наявність посвідчення журналіста всеукраїнського тижневика міліціонери Ленінського РВВС Миколаєва протягом ночі проводили допити Олександра Рижова та його друзів, чинили на них моральний тиск і особливо наголошували: “Гдє там наш коррєспондєнтік” ігноруючи державну мову і висловлюючи зневагу до працівників мас-медіа.

Ранком Олександра Рижова навіть судили у районному суді, куди не допустили заступника головного редактора газети “Український Південь”. Звернення до голови суду Ленінського району Миколаєва Олександра Ткаченка викликало лише спротив. У брутальній формі заступнику головного редактора газети заявили, що він не має права бути присутнім у залі.

У судді був єдиний аргумент: “Я так хочу…”

Лише після звернення головного редактора газети “Український Південь” Юрія Діденка до керівника Ленінського РВВС, журналіста було звільнено, але посвідчення одразу не повернули назвавши його таким, що втрачено. Щоправда, після звернення до керівника міської міліції пошукові служби міліції “активізувалися”.

Посвідчення журналіста знайшли та повернули.

Юрій Діденко наголосив, що редакція газети має цими днями передати до суду позов на працівників міліції, які вчинили брутальне порушення прав людини.

Газета знайшла вже підтримку і у громадської організації “Репортери без кордонів”, які запропонували юридичну консультацію.

Тут не можна не сказати про ставлення до газети “Український Південь” і з боку прес-служби обласної держадміністрації.

Журналістів газети ігнорують під час всіх заходів, які проводяться обласною владою і не запрошують для їхнього висвітлення. Всі заклики редактора газети Юрія Діденка з проханням припинити таку дискримінацію – залишаються не почутими у владних кабінетах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG