Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі знову підвищили ціни. Опозиція протестує


В Одесі знову підвищили ціни. Опозиція протестує

Одеса, 9 грудня 2002 - Одесити дізналася про рішення виконкому Одеської міської ради та його управління транспортного комплексу щодо підвищення на 25 % оплати за проїзд у маршрутних таксі, яке, ніби, викликане потребою оновлення міського парку автобусів, заохочення для проїзду у міському електротранспорті та багатомісних автобусах.

Саме цим було викликано необхідність проведення прес-конференції, на якій своїми думками стосовно нововведень влади поділилися Голова Одеського “Братства “ Олесь Янчук та Голова “Українського Братства” в Одесі Андрій Юсов.

Як було наголошено на прес-конференції: “Одесити знову змушені пересвідчитися, що свою нездатність вирішувати міські проблеми керівництво виконкому Одеської міської ради намагається перекласти на їхні плечі. Замість того, аби залучати інвесторів або взяти довготривалий кредит під закупівлю нових багатомісних автобусів, а згодом повертати його з прибутків від експлуатації, керівництво міськвиконкому намагається вирішити проблему за кошти одеситів, здебільшого тих, хто не користується міським електротранспортом, як таким, що надає неякісні послуги.

Підвищення платні за проїзд у міських маршрутних таксі не виправдане жодними економічними потребами, адже у всіх містах України маршрутні таксі функціонують з оплатою від 60 копійок до однієї гривні і такі тарифи вважаються фінансово виправданими, а перевезення - рентабельними. У жодному місті України проїзд не перевищує суми в 1 гривню.

Як наголосив Голова одеської обласної організації “Братство” Олесь Янчук : “Ми бачимо, що намічається дуже не здорова тенденція. Запроваджується похвилинна тарифікація “Укртелекомом”, тепер подорожчання платні за проїзд у маршрутних таксі. Вже ведуться розмови про те, що ми занадто багато споживаємо холодної води і з цим теж слід щось робити. За кожним таким кроком, якщо люди не реагують, тиск посилюється.

Ми вважаємо, що підвищувати ціни на проїзд сьогодні економічно не виправдано”.

Голова організації “Українське братство” Андрій Юсов продовжив: “Будь які економічні дії мають бути адекватними.

Сьогодні ми не маємо інфляції. Маршрутний транспорт себе повністю виправдовує і підвищувати ціни немає потреби.

Більш того, життєвий рівень населення не зріс. Нам не підвищували зарплату чи пенсії. Все залишається на старому рівні, крім цін. Це не здорова тенденція і Вона не є в інтересах громадян Одеси”

Як наголошено у відкритому листі до міського голови та депутатів Одеської міськради:

“Підвищення платні за проїзд вдарило є тягарем перш за все для тих небагатьох громадян, що працюють, тобто постраждалими виявились люди із середнім та низьким рівнем прибутків – вчителі, медики, службовці, студенти.

У зв`язку з викладеним вище автори листа вимагаєють у тижневий термін:

- скасувати прийняте рішення про підвищення оплати за проїзд у маршрутних таксі як антинародне; - зобов`язати управління транспортного комплексу виконкому Одеської міської ради вирішувати проблему оновлення транспортного парку за рахунок залучення коштів інвесторів чи адресного кредитування.

У випадку, якщо вказані справедливі вимоги, спрямовані на захист інтересів громадян Одеси, не будуть виконані, “Братство” та “Українське Братство” в Одесі залишають за собою право на активні форми громадського протесту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG