Доступність посилання

ТОП новини

Репресії проти опозиції в Одесі посилюються


Репресії проти опозиції в Одесі посилюються

Одеса, 11 грудня 2002 - Близько десятої години вечора 10 листопада до Голови організації “Українське братство” в Одесі Андрія Юсова зателефонував слідчий Жовтневого РВВС міста Денис Євнюк. Він повідомив, що на його столі лежить кримінальна справа проти Андрія Юсова і на 11 грудня молодого опозиціонера запрошують на допит до райвідділу міліції...

Як відомо, кримінальну справу проти Андрія Юсова було відкрито за його активні протести проти фальсифікації березневих виборів мера в Одесі, організацію пікетувань.

Після протестів регіональної політичної еліти та народних депутатів України від блоку “Наша Україна” кримінальну справу наче закрили. Про це оголошував прокурор Одеської області Михайло Косюта, пославшись при цьому на відсутність складу злочину.

Але, реальність виявилася іншою.

Слідчий Євнюк повідомив, що постанова про закриття справи скасована, але повідомити на яких підставах це зроблено – слідчий відмовився посилаючись на те, що не має права розголошувати цього за допомогою телефонного зв’язку...

На думку Андрія Юсова, “останнім часом в Одесі спостерігаються зміни у гірший бік.

Міська влада, люди які представляють інтереси злочинних угруповань, починають тиск.

Свідченням цього є і зникнення голови виконкому ПРП Андрія Татарчука і безліч інших злочинів.

Прикро, але кримінальну справу поновили якраз на час проведення учбової сесії. Це є дуже показовим. Минула кримінальна справа була порушена так само під час сесії, але літньої. Сьогодні – зимова сесія. Вона вже друга “весела” за цей рік...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG