Доступність посилання

ТОП новини

FATF: Рішення про санкції щодо України відкладається


FATF: Рішення про санкції щодо України відкладається

Прага, 11 грудня 2002 – Міжнародна організація, що займається боротьбою з відмиванням грошей, вирішила відкласти своє рішення про запровадження санкцій щодо України до кінця наступного тижня. Цей термін Групі Фінансових Дій потрібен для вивчення українського закону про запобігання відмиванню надходжень, отриманих злочинним шляхом.

Закон було ухвалено українським парламентом 28 листопада і 7 грудня його підписав президент. Саме за відсутність закону про боротьбу із відмиванням грошей Група Фінансових Дій погрожувала Україні санкціями уже з 15 грудня.

Як заявила Радіо Свобода Гелен Фішер, речниця Організації з Економічної Співпраці та Розвитку, під еґідою якої працює Група Фінансових Дій, зараз робоча група вивчає український закон, для того щоб встановити, чи відповідає він міжнародним стандартам у цій галузі.

У чорний список держав, що надають можливості для відмивання нелегальних грошей, Україна потрапила у вересні минулого року через недосконалість своєї правової системи та відсутність цілісної системи боротьби з відмиванням грошей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG