Доступність посилання

ТОП новини

Литва підтримає Україну на шляху до Європи


Литва підтримає Україну на шляху до Європи

Прага, 12 грудня 2002 - Захід вочевидь не радий бачити нинішню Україну в своїх лавах - а тим часом допомогти їй використати історичний шанс євроатлантичної інтеґрації ладні майбутні нові члени цієї західної спільноти. Вони ще не забули, що таке бути за залізною завісою, й не хочуть, щоби її замінив новий, не менш небезпечний розподіл Європи.

Тож слідом за президентами Польщі Александром Квасьнєвським і Словаччини Рудольфом Шустером, які не згодні з західним нехтуванням України через звинувачення на адресу її керівництва, підтримку Україні висловив у четвер і президент Литви Валдас Адамкус.

«Наше бачення Європи неповне без України», – заявив Адамкус в інтерв’ю для агентства Ройтерз. І Литва, яку щойно запросили до НАТО й ось-ось запросять і до Європейського Союзу, використає своє віднайдене місце в Європі для того, щоби стабілізувати Україну.

На думку Адамкуса, важливо, щоб Україну не було ізольовано: «Найважливіше сьогодні - щоб такі держави, як Україна, не змінили свою політику на протилежну, щоб вони й далі боролися за вільне й демократичне суспільство й за вільний ринок», – заявив президент Литви.

А що Європі, на його думку, необхідні й конструктивні зв’язки з Росією, то Валдас Адамкус уважає, що цьому, зокрема, якраз і допоможуть давні зв’язки Литви з Україною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG