Доступність посилання

ТОП новини

Про прес-конференцію французького адвоката Ж.Паньє


Про прес-конференцію французького адвоката Ж.Паньє

Київ, 13 груднф 2002 - В одній з наших передач ми вже розповідали про порушення кримінальної справи проти громадянина Франції Жана Паньє, якому ставлять у провину ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. На прес-конференції, яку адвокат Жана Паньє провів 10 вересня в агенстві УНІАН, він розповів про низку інших справ, пов’язаних з ним і з Товариством з обмеженою відповідальністю “Бель-Епок”, яке очолює Жан Паньє.

На початку прес-конференції Жан Паньє розповів присутнім історію своїх поневірянь останніх п’яти років – і про низку судів щодо спільного з колишньою дружиною сина Валері, і про численні судові справи, пов’язані зі спробами відібрати в нього підприємства “Бель-Епок” та “Кузьма”, які він створив у Києві. На сьогоднішній прес-конференції він заявив, що його хочуть змусити покинути Україну і заволодіти його інвестиціями, вкладеними в економіку України. Поки що найбільшою своєю перемогою він вважає рішення Верховного Суду України про передання йому опікунство над рідним сином.

Жан Паньє поінформував журналістів і про дії начальника управління податкової міліції міста Києва Йосипа Бучинського, на підставі факсу якого міжвідомча комісія при Київському міському центрі зайнятости не продовжувала дозвіл на працю в Україні Жанові Паньє. Цікаво, що згаданий факс надійшов через 6 днів після рішення згаданої комісії. Подібні дії Жан Паньє пояснює так: 0:05 сек.

“Я недавно дізнався, що в міській прокуратурі працював друг Бучинського, з яким вони були кумами”.

“Його звати Жиліховський В.М.”.

Тепер цей чиновник, як сказав Жан Паньє, здійснює нагляд за кримінальними справами в апараті Генеральної прокуратури України і є університетським другом колишнього співробітника адвокатського бюро Жана Паньє Ігоря Орлова. Саме Ігор Орлов та колишня дружина француза Тетяна Полякова, переконаний Жан Паньє, замовляють всі справи проти нього.

В сьогоднішньому числі газети “Юридична практика” з’явилася велика стаття про перипетії справи Жана Паньє. Однак при підготовці матеріалу на редактора було вчинено тиск з боку Ігоря Орлова. Говорить Жан Паньє:

“Цей адвокат звернувся до газети з вимогою змінити своє прізвище”. Справді, газета змінила прізвище Орлова на Іванова, а прізвище колишньої дружини Паньє Полякової – на Петрову. Причому це зазначено автором статті в дужках. Між іншим, важко не розцінити подібне, як цензуру.

Жан Паньє продовжує:

“Я вас запевняю, що треба бути адвокатом, щоб протистояти цьому тискові. Звичайний громадянин не зможе довго опиратися цьому”.

Жан Паньє повідомив також про те, що вже більше року французьке адвокатське бюро займає зять міністра закордонних справ України Анатолія Зленка, який не платить за оренду і не уклав жодного договору з Жаном Паньє. Його звати Пачковський Сергій:

Жан Паньє звинуватив цю особу у здійснення тиску на правоохоронні органи. Французький адвокат знайомий з міністром закордонних справ України, однак за весь час додзвонитися до Анатолія Зленка не зміг. Усі мої спроби взяти коментар через прес-службу МЗС також не увінчалися успіхом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG