Доступність посилання

ТОП новини

Формування нового уряду Чорногорії відкладено, між іншим, і через причетність окремих функціонерів до афери з перепродажем жінок


Формування нового уряду Чорногорії відкладено, між іншим, і через причетність окремих функціонерів до афери з перепродажем жінок

Белград, 13 грудня 2002 – Про це пише преса у Подгориці й Белграді. Оглядачі припускають, що певні кола прагнуть скомпрометувати жертви й згодом виправдати учасників скандалу.

Сесію Парламенту Чорногорії на якій депутати у четвер мали голосувати про довір’я урядові дотеперішнього президента Міла Дюкановича без пояснення відкладено на наступний тиждень. Мас-медіа повідомляють, що не йдеться про політичні розбіжності, оскільки Дюкановичева Демократична партія соціалістів й соціал-демократи мають абсолютну більшість депутатів. Коаліційні партнери не дійшли згоди щодо міністра поліції. Соціал-демократи вимагали, щоби на цій посаді залишився Андрія Йовічевич. Проте, Дюканович новим керівником внутрішньополітичного відомства бажав призначити Драґана Марковича, голову Службу безпеки. Белградська газета “Політика” з цього приводу пише, що саме за розпорядженням Йовічевича поліція недавно заарештувала заступника головного прокурора республіки й ще три особи, яких запідозрюють з причетності до організованої проституції для високих суспільних кіл. Йовічевич про операцію, нібито, не повідомив Дюкановича. Поліція, повідомляють інші газети, мала намір заарештувати й головного прокурора Божідара Вукчевича, але Дюканович виступив проти його ув’язнення. Досі ніхто не пов’язував Дюкановича із скандалом. Однак, для нього міг би стати неприємним й сам факт, що він захищає окремих запідозрюваних.

Слідчий суддя тим часом продовжує допитувати 27-літню громадянку Молдови С. Ч., яка перебуває під захистом організації “Безпечна жіноча хата”. Згідно з повідомленнями преси, слідство на великих муках, оскільки ця нещасна жінка є єдиним свідком. Вона, нібито, впізнала заарештованих як гостей дому розпусти в якому її кілька років змушували продавати кохання. За її словами, клієнтами були численні працівники правoсуддя, поліцейські, політичні діячі й бізнесмени.

Щоби розв’язати аферу, слідству необхідні й інші свідки й докази, а їх, здається, немає. У Подґориці раптово закрито усі ексклюзивні нічні клуби – через ремонт та інші причини. Поліцейську акцію призупинено, або принаймні сповільнено.

А адвокати запідозрюваних стверджують, що колишня спортсменка з Молдови безпідставно звинувачує чесних громадян. Отож, вони прагнуть скомпрометувати свідка перевіреним методом: не вірте одній проститутці, вірте чесним громадянам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG