Доступність посилання

ТОП новини

“Панорама Севастополя” страйкує вже майже тиждень


“Панорама Севастополя” страйкує вже майже тиждень

Симферополь, 12 грудня 2002 - Майже тиждень страйкують журналісти газети “Панорама Севастополя”. Вони протестують проти цензури і тиску з боку чиновників Севастопольської міської держадміністрації. В четвер через страйк не вийшов черговий номер газети.

Як заявила заступник головного редактора "Панорами Севастополя", лідер журналістського страйку Лучія Пузикова, приводом до конфлікту в колективі стала відмова новопризначеного редактора викласти журналістам концепцію роботи редакції на найближчу перспективу, зокрема, бачення виходу видання з фінансової кризи. Пані Пузикова каже, що впродовж останнього року газета існувала без фінансової підтримки з боку її засновника - міської організації Всеукраїнського об'єднання "Злагода", яка не виконувала своїх зобов’язань перед редакцією газети, а лише втручалася у творчий процес журналістів.

Крім того, невдоволення викликали наміри головного редактора Олексія Кравченка звільнити з роботи кількох працівників редакції. Але найголовніше, за словами Лючії Пузикової, - нова редакційна політика призвела до того, що зі шпальт газети зникли гострі та актуальні матеріали, а натомість з’явилися провладні статті, підготовлені управлінням преси Севастопольської міської державної адміністрації. Слід сказати , що глава міськдержадміністрації Леонід Жунько очолює севастопольську “Злагоду”.

Тим часом головний редактор газети Олексій Кравченко, коментуючи ситуацію в колективі, висловив здивування такими діями своїх підлеглих. Він відкинув звинувачення в утисках свободи слова. Водночас він послався на позицію засновників, які вважають журналістський страйк незаконним, оскільки страйкарі не пройшли визначену законом процедуру. Конфлікт між колективом з одного боку і керівництвом та засновниками газети – з іншого, під свій контроль взяла Севастопольська правозахисна група, яка заявила, що надасть страйкарям правову підтримку. Журналісти "Панорами Севастополя" наголосили, що страйкуватимуть доти, доки засновники не виконають усіх їхніх вимог.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG