Доступність посилання

ТОП новини

Допомога ЄС для палестинських терористів?


Допомога ЄС для палестинських терористів?

Брюссель, 17 грудня 2002 - Європейська Комісія цього вівторка ухвалила рішення про надання для Реформ в Палестинській Автономії майже п’ять з половиною мільйонів євро, а також два з половиною мільйона євро для забезпечення роботи в Секторі Ґаза та на Західному Березі міжнародних спостерігачів у Палестинській Автономії під час всезагальних виборів.

Перш за все, які реформи та реконструкції вважає Європейський Союз слід провести у Палестинській Автономії, аби знову трагічні конфлікти між Ізраєлем та Палестинською Автономією не були поновлені. Як виявляється - це не відновлення мереж водопостачання, ремонт електромереж, засобів зв’язку і відновлення побудованої на гроші Європейського Союзу радіостанції, яку зруйнувала ізраїльська артилерія. Ні. Перше з чого треба починати реформи, вважає офіційний Брюссель – це змінювати цілу законодавчу базу Палестинської Автономії та провести демократичним способом загальні вибори до Ради Палестинської Автономії. Вибори відбудуться на початку 2003-го року. Вони повинні бути прозорими відповідати нормам демократії і забезпечувати конфіденційність голосів. За ходом підготовки і за самими виборами буде стежити так званий “квартет спостерігачів”. У цей “квартет” увійдуть спостерігачі з Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Організації Об’єднаних Націй та Росії. Окремий грошовий фонд в розмірі понад два мільйони євро буде виділено спеціальним посланцям ЄС. В їх завдання входить допомога у створенні в Секторі Ґаза та на Західному Березі “групи підтримки реформ”. Бо деякі європейські політики нині все голосніше ставлять питання, а чи не використовувалась раптом фінансова допомога ЄС не палестинськими лідерами, а палестинськими терористами?

Комісар Європейської Комісії у справах зовнішньої політики Кріс Паттен цього вівторка заявив. “По при те, що в палестинських реґіонах становище з безпекою ще досить складне ЄС повинен зробити ефективні кроки для здійснення правових і законодавчих реформ в Палестинській Автономії. Ми закликаємо Ізраїль, продовжив Кріс Паттен, не створювати перешкод для роботи міжнародних спостерігачів на палестинських територіях”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG