Доступність посилання

ТОП новини

Протестні акції в Одесі тривають


Протестні акції в Одесі тривають

Одеса, 17 грудня 2002 - Громадські організації „Братство”, „Народний контроль”, „Українське братство” і осередки політичних партій „Батьківщина” і КПУ Одеси провели пікетування сесії міської ради. Близько 120 учасників акції вимагали від народних обранців:

- скасувати рішення щодо підвищення оплати за проїзд у міських маршрутних таксі;

- недопущення підвищення оплати за комунальні послуги для населення;

-

припинення розпродажу землі у приморській зоні Одеси під забудову для чиновників.

На транспарантах, які тримали в хуртовину на 10-ти градусному морозі учасники пікету більше години, владі нагадувалося: і нещодавнє підвищення тарифів на проїзд в маршрутних таксі міста; і існування мешканців півсотні багатоповерхових будинків, яки терплять 17-ти градусні морози, непідключеними до опалення; і розгул стихійного розпродажу приватним особам унікального одеського узбережжя та інших кутків Одеси...

В зверненні громадян Одеси до депутатів Одеської міської ради та міському голові Р.Б. Боделану, яке було передано в сесійну залу, та поширене серед учасників пікету, що проти підвищення тарифів на оплату комунальних послуг висловлювались нещодавно і Президент України і прем’єр-міністр, а це значить, що навіть висування на порядок денний цього питання – є антиконституційним та антидержавним кроком. Ситуацію, як в Україні в цілому, так і Одесі зокрема – можна назвати свідомим геноцидом проти всього народу України. В Одесі вже гинуть від холоду та голоду, можна собі тільки уявити – до чого може призвести ще підвищення тарифів на комунальні послуги населенню (?!).

Пікет звернув на себе увагу десятків представників провідних загальнодержавних та місцевих інформаційних агентств. Лідери пікетників звернулися до одеситів із закликом: захищати самім свої права.

Кожного з депутатів міської ради під стінами Палацу моряків, в якому і відбувалася сесія, народ „вітав” гаслами: „Геть запроданих депутатів!”, „Ганьба!”..., але більше діставалося т.зв. „кишеньковим депутатам”, та „людям із світи”, коли до вищезазначених гасел гармонійно додавалися їхні прізвища. Апогеєм людської солідарності була, звичайно, зустріч самого міського голови – Руслана Боделана, який під унісон гасла „Ганьба!”, народних лайок та свисту, пройшов в зал засідань.

Різнобарвність прапорів, та весь спектр вікових категорій учасників пікетування, за умови вкрай несприятливої погоди – ще раз довести що одесити, як і весь український народ – готовий боронити свої права, і бореться...

...Але марно. Як стало відомо: рішення прийнято. Це ще раз довело істину, відому кожному одеситу: Ситий голодного не зрозуміє.

Констатуючи те, що при нинішній міській владі одеситам стає все важче жити, одесити скандували: „Боделан – худший мэр года!”, висловлюючи у такий спосіб своє ставлення до висунення кандидатури Р. Боделана на конкурсі „Золота фортуна” в номінації на звання „Кращий мер року”.

Сесія міськради серед інших прийняла рішення про підвищення квартплати у 2 рази. Аргумент такий: держава не додає у бюджет, тому братимемо з кишень одеситів. Мер не протестував. Адже він не їздить у маршрутках і вже напевне його не цікавить квартплата.

20 грудня о 15.00 біля міськвиконкому акцію протесту проти підвищення оплати за проїзд у міських маршрутних таксі та підвищення комунальних платежів буде продовжено.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG