Доступність посилання

ТОП новини

Низка громадських організацій на Прикарпатті запропонувала депутатові Верховної Ради скласти повноваження у зв’язку з переходом до парламентської більшості


Низка громадських організацій на Прикарпатті запропонувала депутатові Верховної Ради скласти повноваження у зв’язку з переходом до парламентської більшості

Івано-Франківськ, 19 грудня 2002 – Низка громадських організацій на Прикарпатті запропонувала депутатові Верховної Ради скласти повноваження у зв’язку з переходом до парламентської більшості. Виборці наголошують, що вони підтримали свого часу кандидатуру Ігоря Насалика як представника блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”.

Учасники спільних зборів міських та районних організацій Братства Організації українських націоналістів та Української повстанської армії, політв’язнів та репресованих, товариства “Меморіал” у місті Калуші заявили про те, що депутатові Верховної Ради Ігореві Насаликові необхідно скласти свої депутатські повноваження. Депутат Верховної Ради, відомий бізнесмен на Прикарпатті був обраний до парламенту по виборчому окрузі номер 86, до якого входить місто Калуш та Калуський район. Представники громадських організацій оголосили, що вони обурені зрадою Ігорем Насаликом блоку “Наша Україна” і відповідно своїх виборців.

Як повідомляє газета Калуського району “Дзвони Підгір’я”, Ігор Насалик напередодні виходу з фракції “Наша Україна” розповсюдив анкету, в якій запитував у виборців, чи залишатися йому в “Нашій Україні”, чи вийти з фракції або ж скласти депутатські повноваження. Результати цього опитування не відомі. Однак кілька сільських громад у Тисменицькому районі, який також входив до виборчого округу, в якому балотувався Ігор Насалик, заявили, що на відповідних зібраннях будуть приймати звернення з вимогою до депутата Верховної Ради Ігоря Насалика скласти свої повноваження. Виборці в цих сільських громадах також уважають, шо Ігор Насалик зрадив їхні інтереси, оскільки вони підтримали його свого часу як представника передвиборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”.

Принагідно варто нагадати, що на Івано-Франківщині в усіх шести мажоритарних виборчих округах перемогли представники “Нашої України”. Ім’я Віктора Ющенка стало своєрідною перепусткою кандидатам до Верховної Ради, адже виборці Прикарпаття неодноразово підтверджували свою неабияку довіру до лідера блоку “Наша Україна”. Дотепер, окрім Ігоря Насалика, фракцію “Наша Україна” ніхто з депутатів із Івано-Франківщини не залишив.

Представники громадських організацій реґіону заявили, що усвідомлюють певну декларативність своїх заяв щодо складення депутатських повноважень Ігорем Насаликом. Однак таким чином вони прагнуть перш за все показати своє ставлення до переходу депутата Верховної Ради Ігоря Насалика в парламентську більшість.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG