Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті завершена перевірка, яку проводила комісія з адміністрації президента


На Прикарпатті завершена перевірка, яку проводила комісія з адміністрації президента

Івано-Франківськ¸ 20 грудня 2002 – На Прикарпатті завершена перевірка, яку проводила комісія з адміністрації президента. Голова обласної держадміністрації за підсумками цього візиту заявив, що президентська комісія визнала роботу органів влади в регіоні позитивною і відзначила дієздатність місцевої адміністративної команди. Однак чи такими вже однозначними були результати київської перевірки?

Комісія з адміністрації президента, згідно з офіційною версією, мала на меті впродовж тижня “вивчати роботу органів виконавчої влади” та “надати практичну допомогу у вирішенні проблем”. Впродовж тижня 20 членів комісії перевіряли стан місцевої економіки, фінансів, соціальну сферу і навіть проводили прийом громадян.

За інформацією, яку оприлюднила прес-служба обласної держадміністрації, така перевірка є плановою. Вона проводиться раз на 5 років. Однак ніхто не пам’ятає, коли представників із адміністрації президента, принаймні з офіційною перевіркою, бачили на Івано-Франківщині.

Про перебіг перевірки місцевим журналістам нічого не повідомлялося. Відомо лише, що два представники комісії з адміністрації президента відвідали івано-франківську міську газету “Західний кур’єр”, журналісти якої чи не єдині в регіоні намагаються критикувати місцеву владу. Отож зацікавлення роботою такого видання з боку адміністрації президента в контексті нинішніх реалій не виглядає дивною.

В коридорах обласної держадміністрації чимало говорилося про те, що комісія перевіряє Прикарпаття для того, щоб врешті замінити голову обласної держадміністрації Михайла Вишиванюка, який керує областю вже шостий рік. Однак Михайло Вишиванюк, зібравши прес-конференцію за результатами перевірки, здійсненої адміністрацією президента, заявив (цитую): “Чутки про мою смерть були перебільшені. Комісія відзначила позитив, знайшла й недоліки, але одностайно визнала, що команда, яка працює в області, дієздатна” (кінець цитати).

Якою ж була реальна мета перевірки регіону чиновниками з адміністрації президента, можна лише здогадуватись. Тим часом депутат обласної ради Лідія Дмитрів заявила, коментуючи перебування адміністративно-президентської комісії на Івано-Франківщині (і знову цитата): “Всі ми бачили під стінами обласної держадміністрації джипи з київськими номерами. Ці джипи страшніші, ніж танки. Бо, як відомо, танки на вулицях вічно стояти не будуть” (кінець цитати). Очевидно, що такий коментар перевірки з боку депутата Івано-Франківської обласної ради більш ніж вичерпно характеризує ситуацію, яка склалася.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG