Доступність посилання

ТОП новини

Вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола в Одесі та Миколаєві


Вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола в Одесі та Миколаєві

Одеса, 24 грудня 2002 - На Одещині та Миколаївщині лише опозиційні владі сили згадали про 65 річницю від дня народження відомого політика та громадського діяча, багаторічного голову Народного Руху України В’ячеслава Чорновола.

24 грудня у Миколаєві проведено прес-конференцію лідера обласної організації Народного Руху України Юрія Діденка. Згадуючи про В’ячеслава Чорновола Він сказав наступне

“Я особисто знав В’ячеслава Максимовича досить довго. Він часто був гостем Миколаївщини і йому подобалися зустрічі з мешканцями краю. Він завжди залишався задоволеним. Задоволеними залишалися і люди, які спілкувалися з ним”.

Цього ж дня у приміщенні крайової організації Народного Руху України дипломами нагороджені переможці всеукраїнського конкурсу публіцистичних статей присвяченого 65 тій річниці від дня народження В’ячеслава Чорновола.

Першими трьома переможцями конкурсу стали журналісти газети “Николаєвскіє новості” Юрій Олейніков, телекомпанії “1 плюс1” Вахтанг Кіпіані та Семен Тупайло з газети “Рідне прибужжя”. Серед нагороджених є і поет Петро Панянчук і Роман Корогодський, один з авторів української служби радіо “Свобода”.

В’ячеслав Чорновіл неодноразово відвідував не лише Одесу, але і Миколаївщину. Так було і 15 січня 1994 року, коли Він мав зустріч з мешканцями міста Вознесенська, Миколаївської області і говорив про першочергові завдання Народного Руху України, про ситуацію яка панувала на той час і певно не змінилася дотепер.

“Коли навіть я, народний депутат України, Голова Руху, ніби авторитетна людина, кладу на стіл Генерального прокурора абсолютно доказовий матеріал про масове розкрадання, про ті валютні рахунки які вони повідкривали на Заході - я не можу добитися щоби ця справа не була забута, вона тихенько спускається на гальма, чогось там бракує, розтягується в часі, забувається. Всі лишаються на своїх місцях і немає винний.

Якщо я не можу добитися то що можете Ви, зі своїми клопотами та бідами?

Провівши реформу сільського господарства, почистивши прокурорські, судові, правоохоронні органи треба одночасно розпочати малу приватизацію. У нас немає приватизації, у нас прихватизація. У нас гребе кожен під себе, для того щоби збагачуватися.

Я це знаю на прикладі своєї роботи Головою Львівської обласної Ради…”

Це був запис виступу В’ячеслава Чорновола.

Урочисті збори з нагоди річниці від дня народження В’ячеслава Чорновола було проведено 24 грудня і в Одесі у приміщенні Українського музично-драматичного театру. А напередодні пам’ять про відомого політика вшанували у місті Південному, де вже кілька років відкрита школа яка носить ім’я В’ячеслава Чорновола.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG