Доступність посилання

ТОП новини

У Сполучених Штатах завершилось чергове засідання у справі Павла Лазаренка


У Сполучених Штатах завершилось чергове засідання у справі Павла Лазаренка

Вашингтон, 24 грудня 2002 - У закритому режимі у п’ятницю завершилось чергове засідання у справі Павла Лазаренка в Сполучених Штатах, у якому взяли участь тільки адвокати та суддя Дженкінс, який веде справу. На засіданні були визначені чергові дати засідань та початок процесу заслуховування свідків у справі .

На двадцять четверте березня призначений початок судових слухань за участю обвинуваченого у справі Павла Лазаренка, розгляд якої триває вже три роки. Нагадаю, що американський уряд звинувачує колишнього прем’єр-міністра у відмиванні грошей на території Сполучених Штатів. Захист же стверджує, що це сфабрикована справа і, насправді, факту злочину як такого не було. До цього моменту Павло Лазаренко не визнаний винним у злочині, у якому його звинувачують.

Експерти стверджують, що визначена дата з процесуальних причин може бути знову перенесена, але захист веде активну підготовку до слухань. Адвокати намагаються зробити все можливе, щоб звільнити свого підзахисного з-під варти, стверджуючи, що це суттєво вплине на ефективність слухань. Син Павла Лазаренка Олександр, який постійно підтримує контакти з батьком і веде велику частку його справ, в інтерв'ю Радіо „Свобода” сказав:

Ми рухаємось вперед, ми боремось, ми намагаємось захистити правоту мого батька, ми намагаємось довести, що він нічого не зробив, і що це все було видумано нашим президентом. Ви прекрасно це все знаєте. У тому, що його звинувачують, він не визнаний винним і більш чим переконаний, що не буде визнаним, оскільки абсолютно ніяких підстав для цього немає. А питання про те, чи робив він це, чи ні, то на моє особисте переконання, як сина, - ні, про інше я просто не знаю.

Олександр Лазаренко також повідомив, що Павло Лазаренко володіє самими останніми новинами з України, регулярно отримує оперативну інформацію про події.

Днями Павло Лазаренко особисто підписав сотню поздоровлень до новорічних свят українським журналістам та державним діячам, оскільки, за словами сина, вважає важливим підтримувати постійний контакт із зовнішнім світом. Поки що про отримання послання від Павла Лазаренка зізнався тільки директор Громадського радіо Олександр Кривенко, і звернувся до інших із закликом відізватись тих, хто ще отримав такі послання. Справді, цікаво буде дізнатись прізвища державних діячів України, які не бояться підтримувати контакти з колишнім прем'єром Лазаренком.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG