Доступність посилання

ТОП новини

Криміногенна ситуація в Одесі неконтрольована


Криміногенна ситуація в Одесі неконтрольована

Одеса, 30 грудня 2002 - Так стверджує Президент Одеської Правозахисної академії Валерій Кочетов.

Ігор Столяров: Криміногенна ситуація в Одесі, особливо наприкінці 2002 року, стала неконтрольованою. З чим це, на Вашу думку, пов’язано?

Валерій Кочетов: криміногенна ситуація в Одесі є неконтрольованою вже більше року. Сьогодні в місті виникла така ситуація коли правоохоронні органи та місцева влада не спроможні встановити спокій. Майже кожного дня когось вбивають, лунають вибухи.

Якщо говорити мовою офіційною можу твердити, що в Одесі триває перерозподіл впливу кримінальних груп. Вони будь яким чином прагнуть захопити як можливо більші території для контролю.

Ситуація в Україні така, що нинішня організована злочинність міцно пов’язана з нинішніми державними службовцями, працівниками правоохоронних органів. Вони діють спільно.

Коли я це кажу, мене не лякає можливість притягнення до відповідальності, адже всі ми знаємо, що в Одесі значна кількість правоохоронців займалася вбивствами, деякі податківці вимагають хабарі...

Головним злочинцем в місті є Одеська міська влада, яка нині проводить перерозподіл майна міста, знищує парки. Перерозподіл цей триває на користь представників державних і кримінальних структур.

Ігор Столяров: Ми, до речі, дотепер нічого не знаємо про те як триває в Одеському обласному апеляційному суді розгляд справи про злочинне угруповання у якому переважають колишні працівники міліції. Справу цю розглядають в Одеському обласному апеляційному суді.

Валерій Кочетов: Про це не знаєте не лише Ви, але ніхто з мешканців Одеси, адже судові засідання, незрозуміло чому, проводиться у закритому для громадськості режимі. Вони часто переносяться на пізніше. Тобто, робиться все для того щоби силою суду розвалити цю справу...

Ігор Столяров: Останній приклад загострення ситуації це вбивство Президента кампанії “Антарктика” Валерія Кравченка.

Валерій Кочетов: Жертвами стають нині не лише опозиційні до нинішньої влади люди, але і ті хто є прихильниками Руслана Боделана і завжди його підтримав.

Валерій Кравченко був якраз одним з головних чинників відсторонення від влади екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца після його законного обрання.

Всі знають, що нещодавно загинув суддя Одеського обласного господарського суду Ігор Ткачук. На мою думку, Він загинув саме тому, що вів справи які стосувалися Чорноморського пароплавства, арешту суден і різних владних інтересів.

Кравченко був другом Ігоря Ткачука.

Якби слідство з належною відповідальністю поставилося до своїх обов’язків воно б поцікавилося мотивами зв’язків між Ткачуком і Кравченком.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG