Доступність посилання

ТОП новини

«Вашингтон таймз»: передбачення на 2003


«Вашингтон таймз»: передбачення на 2003

Прага: 3 січня 2003 – У перші дні нового року західна преса, посилаючись на попередній досвід і на думки фахівців, висуває добрі й погані, політичні й економічні передбачення на наступний рік. Приміром, газета «Вашингтон таймз» передбачає усунення від влади Саддама Хусейна і його режиму в Іраку. Це мало б статися під весну цього року. Весною перестане також існувати проблема північно-корейської ядерної зброї. Більшість передбачень газети торкаються, однак, Сполучених Штатів.

Навіть драматичні передбачення на наступний рік газета підносить радше у жартівливому тоні. На думку газети, а точніше авторів передбачень, республіканська більшість у конгресі США і сенаті змінить свій підхід до багатьох зовнішніх і внутрішніх проблем, зокрема виступить ініціатором заощаджень і скорочення бюджетних видатків. Протягом наступного року біржові показники залишаться на нинішньому рівні або можуть спасти ще на 10-15 відсотків. Водночас на 10 відсотків впаде вартість долара в порівнянні з євро. Проте на кінець цього року «Вашингтон таймз» передбачає економічний бум, тобто закінчення всіх дотеперішніх проблем, зокрема застою в головних галузях промисловості і на біржі.

Газета передбачає також поглиблення в наступному році проблеми з нафтою на міжнародних ринках у зв’язку зі спробами маніпуляцій. Ця проблема мала би викликати реакцію з боку адміністрації США. До кінця року ціни на нафту, які нині сягли понад 30 доларів за барель, буде знову врегульовано і вони становитимуть від 15 до 20 доларів за барель. Газета не вдається у деталі – за допомогою яких засобів удасться цю проблему вирішити. «Вашингтон таймз» передбачає також усунення від влади Саддама Хусейна в Іраку, причому без особливих трагічних інцидентів, і врегулювання ядерної загрози з боку північнокорейського комуністичного режиму.

Із міжнародних передбачень газета принаймні два терористичні акти, серйозні, проте не трагічні. Один з них мав би статися у Сполучених Штатах, інший – у Західній Європі.

Оглядачі газети й фахівці, які узгоджували передбачення на наступний рік, вважають, що президент Буш залишиться популярним серед населення США і кандидуватиме на наступний президентський термін. Після нього у виборах 2008-го року, як вважає газета «Вашингтон таймз», від республіканської партії кандидуватиме Дік Чейні, нинішній віце-президент.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG