Доступність посилання

ТОП новини

Так званий учнівський рекет набув надзвичайно великого поширення в обласному центрі Прикарпаття


Так званий учнівський рекет набув надзвичайно великого поширення в обласному центрі Прикарпаття

Івано-Франківськ, 3 січня 2003 – Івано-Франківське міське відділення Всеукраїнського об’єднання “Громадський контроль” звернулося до місцевої влади з вимогою розглянути численні випадки пограбування учнями старших класів своїх молодших товаришів. Представники “Громадського контролю” наголошують, що так званий учнівський рекет набув зараз надзвичайно великого поширення в обласному центрі Прикарпаття.

Учні старших класів багатьох шкіл та професійно-технічних училищ міста Івано-Франківська вимагають і силою забирають гроші в таких самих школярів, як вони. Предметом так званого учнівського рекету стає стипендія або ж ті мізерні кошти, що їх дають батьки своїм дітям на харчування. Як наголошують представники міського відділення Всеукраїнського відділення “Громадський контроль”, з позиції закону такі вчинки, що здійснюються за фактичної бездіяльності адміністрації навчальних закладів та правоохоронних органів, можна кваліфікувати як грабіж. Пасивність батьків, керівників навчальних закладів, міліції, як наголошують представники “Громадського контролю”, є джерелом творення потенційних злочинців. Адже учні грабують своїх шкільних товаришів безпосередньо в школах, ПТУ, гуртожитках на вулицях. Такі пограбування стали масовим явищем в обласному центрі Прикарпаття.

Міське відділення “Громадського контролю” заявило, що готове провести численні рейди в середніх школах, професійно-технічних училищах разом з правоохоронцями та викладачами. До цих рейдів громадський контроль готовий залучити також представників інших громадських організацій. Кожен виявлений випадок вимагання коштів, як переконанні в “Громадському контролі”, повинен бути розглянутий в учнівських та педагогічних колективах і за кожним таким випадком необхідно провести детальне розслідування.

“Громадський контроль” відіслав нещодавно відповідне звернення до мера міста Івано-Франківська Зіновія Шкутяка з проханням вжити необхідних заходів щодо запобігання протиправним вчинкам в учнівському середовищі. Влада поки що не дала відповіді на цей запит. Але представники “Громадського контролю” наголошують, що будуть продовжувати роботу задля локалізації цієї небезпечної соціальної проблеми.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG