Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт довкола керівництва кримськотатарської редакції Держтелерадіокомпанії “Крим” врегульований


Конфлікт довкола керівництва кримськотатарської редакції Держтелерадіокомпанії “Крим” врегульований

Симферополь, 9 січня 2003 – Конфлікт довкола кримськотатарської редакції Держтелерадіокомпанії “Крим”, що в середу переріс у силове протистояння, – врегульований. Про це у четвер повідомила прес-служба Меджлісу і підтвердив генеральний директор ДТРК “Крим” Валерій Низовий.

Генеральний директор Держтелерадіокомпанії “Крим” Валерій Низовий погодився з кадровими рекомендаціями Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України щодо нового керівника кримськотатарської редакції республіканського телебачення. В четвер він заявив, що підпише наказ про призначення директором творчого об’єднання кримськотатарського телерадіомовлення Сеїт-Ісляма Кешвієва, кандидатуру якого схвалила Рада представників.

Нагадаю, що в середу близько п’ятдесяти членів та прихильників Меджлісу кримськотатарського народу понад шість годин блокували кабінети керівництва ДТРК “Крим”, вимагаючи кадрових змін у кримськотатарській редакції телебачення. У переговорах, які затягнулися до пізнього вечора, брали участь лідер Меджлісу, голова Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України Мустафа Джемілев, заступник голови Верховної Ради Криму Ільмі Умеров і віце-прем’єр кримського уряду Едем Гафаров. Зрештою, сторони дійшли компромісного рішення, згідно з яким гендиректор компанії Валерій Низовий має погодитися з думкою журналістського колективу редакції.

А на загальних зборах журналісти заявили, що не підуть проти рекомендацій найвищого представницького органу кримськотатарського народу і погодяться з кандидатурою Сеїт-Ісляма Кешвієва. Там же Валерій Низовий пообіцяв, що ближчим часом підпише відповідний наказ. У четвер пан Низовий в інтерв’ю кримським засобам масової інформації заявив, що теперь не бачить необхідності йдти проти колективу і проти рекомендацій Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України. За його словами, Сеїт-Іслямові Кешвієву буде встановлений випробовувальний термін не менше ніж на півроку, щоб “побачити його здатність керувати цим серйозним і складним колективом”.

Схоже, конфлікт врегульований. Правда, залишилося кілька запитань без відповідей. А саме: для чого панові Низовому було так відверто провокувати це протистояння? Чи обов’язково Меджлісові було йти на такий непопулярний силовий крок, який в очах частини громадськості виглядає як тиск на керівництво кримського телебачення? І, зрештою, яка роль у цьому конфлікті офіційного Києва, зокрема, Держкомінформу?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG