Доступність посилання

ТОП новини

Справи, пов’язані з контрабандою української зброї, буде доведено до кінця. Компаньйон Олександра Жукова бельгієць Ґеза Мезосі вже засуджений


Справи, пов’язані з контрабандою української зброї, буде доведено до кінця. Компаньйон Олександра Жукова бельгієць Ґеза Мезосі вже засуджений

Одеса, 9 січня 2003 – Справи, пов’язані з контрабандою української зброї, буде доведено до кінця. Підстави твердити це дають не лише розгляд сумновідомої справи в суді італійського міста Турина, але і рішення бельгійських суддів напередодні 2003 року. Як повідомив інтернет-сайт “Український репортер”, засуджено одного з компаньйонів Олександра Жукова бельгійця Ґезу Мезосі.

Сам Жуков кілька місяців провів у італійській в’язниці, а нині залишається серед обвинувачених у справі контрабанди української зброї.

Можна говорити, що вердикт, оголошений у Бельгії, позитивно вплине і на продуктивність італійської Феміди. Мовчить нині лише українська правоохоронна система, хоча підстави для занепокоєння є.

Міський голова Одеси Руслан Боделан, який в інтерв’ю для Радіо Свобода свого часу назвав справу Олександра Жукова “розборками, … після яких правда все одно стане відомою…”, – так і не відреагував на пропозицію підтвердити автентичність розмов між ним та президентом України Леонідом Кучмою, де мова йшла і про пана Жукова. Мовчання триває, незважаючи на протести та вимоги громадськості, офіційні запити від незалежної газети “Юг”.

Схвально зустрів новину про покарання компаньйона Олександра Жукова і народний депутат України Юрій Кармазин. Він був і є серед тих народних обранців, які активною позицією вимагають нарешті сказати правду про факти незаконної контрабанди української зброї і роль у цьому міського голови Руслана Боделана.

Тим часом прокуратура Турина, прокурор Паоло Тампоні продовжує збір матеріалів, які свідчать не на користь Олександра Жукова. Він уже заявив, що вірить у те, що процес закінчиться покаранням винних у контрабанді зброєю.

Цікавиться цим процесом і італійська преса. Про це свідчили результати проведених зустрічей із журналістами провідних газет країни, які вже писали на згадану тему.

Інтернет-видання назвали проведений у Бельгії суд “різдвяним подарунком контрабандистам української зброї”. Факти свідчать про те, що не довго доведеться чекати нових цьогорічних подарунків уже від італійського правосуддя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG