Доступність посилання

ТОП новини

В обласному центрі Прикарпаття відбулося нагородження переможців конкурсу творів на економічну тематику


В обласному центрі Прикарпаття відбулося нагородження переможців конкурсу творів на економічну тематику

Івано-Франківськ, 9 січня 2003 – В обласному центрі Прикарпаття відбулося нагородження переможців конкурсу творів на економічну тематику. Участь в новому проекті, який має на меті сприяти розвитку регіональної економіки, взяли найкращі студенти університетів міста Івано-Франківська.

Своєрідним різдвяним подарунком для студентів Івано-Франківська стало нагородження переможців конкурсу творів на економічну тематику в межах проекту “Молоді люди – нові ідеї”. Цей проект ініційований молодіжною адміністрацією Івано-Франківської області спільно з головним управлінням економіки, промисловості та розвитку підприємництва, цілою низкою громадських організацій та вищих навчальних закладів.

Учасники проекту, які дійшли до фінального зимового туру (а це 15 студентів, які представляють різні університети міста Івано-Франківська), перед написанням заключних конкурсних робіт детально ознайомилися з роботою відділів обласної держадміністрації, які займаються розробкою стратегії економічного розвитку Прикарпаття. Вони відвідали не лише провідні підприємства міста Івано-Франківська та області, але й ті, які є банкрутами. Отож, студенти мали змогу достатньо виразно уявити собі, в якому стані зараз економіка області.

Всіх учасників проекту нагородили грошовими преміями та цінними подарунками. Однак проект на цьому не завершується. Кожен учасник повинен продовж кількох місяців написати роботу, в якій будуть не лише нові ідеї, але й власне бачення реформування та розвитку обраних галузей економіки області. Найкращі творчі роботи учасників цього проекту стануть основою для економічних пропозицій молодіжних організацій Прикарпаття до стратегічного плану економічного розвитку області на наступні роки.

В обласній держадміністрації заявили, що покладають чималі надії на перспективну молодь, адже чиновницький апарат потребує радикального оновлення. Проект “Молоді люди – нові ідеї” повинен стати одним з кроків у напрямку реформування економічного розвитку області. Особливі надії (і це підтвердили студентські роботи) покладаються на розвиток туризму як найперспективнішої сфери для стабільного економічного майбутнього Прикарпаття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG