Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт між нинішнім і колишнім спікерами кримського парламенту Борисом Дейчем і Леонідом Грачем


Конфлікт між нинішнім і колишнім спікерами кримського парламенту Борисом Дейчем і Леонідом Грачем

Симферополь, 10 січня 2003 – У п’ятницю бюро Кримського рескому Компартії поширило заяву, в якій звинуватило спікера місцевого парламенту Бориса Дейча у погрозах і тиску на адресу комуністів та їхнього лідера Леоніда Грача, а також в узурпації влади в Криму. Водночас Борис Дейч коментувати звинувачення комуністів відмовляється.

Скандал розгорівся після публікації в кількох грудневих числах партійної газети “Коммуніст Крима” аналітичного матеріалу “Кримський калейдоскоп. (На допомогу міськкомам, райкомам і первинним партійним організаціям)”. У ньому партійні аналітики спробували змалювати політико-економічні клани, які борються за владу в Криму. При цьому портрет спікера кримського парламенту Бориса Дейча вийшов не дуже привабливим.

Автори матеріалу назвали його “некоронованим королем курортного капіталу Судака і навколишніх володінь південно-східного Криму”, який, продовжую цитувати, “в комерційній діяльності характеризується колегами як надзвичайно жадібна людина. Водночас вважається одним із найбагатших людей півострова”. У статті звертається увага на те, що, цитую: “найбільше зростання його капіталу припадає на 1994-97 роки, коли спостерігався найбільший розгул криміналу і резонансних убивств у Криму”. Згадали автори і зближенння Бориса Дейча з донецьким капіталом. Мовляв, він лобіює їм у “придбанні найпрестижніших і прибутковіших об’єктів республіки, в тому числі – на Південнобережжі”.

Публічно Борис Дейч ніяк не відреагував на цю публікацію, однак 10 січня бюро Кримського рескому Компартії оприлюднило заяву, в якій звинуватило спікера місцевого парламенту в тому, що той, цитую: “через одного з секретарів рескому КПУ і через співробітників апарату вищого органу представницької влади автономії висловив власні наміри: а) ініціювати одночасне звернення до судів усіх згаданих у публікації осіб із позовами про відшкодування начебто завданих їм моральних збитків у розмірі не менше від 200 тисяч гривень кожному; б) прикласти всіх зусиль для того, щоб газета «Коммуніст Крима» була негайно закрита; в) домогтися розриву договору оренди і вигнати республіканський комітет Компартії України з будинку на проспекті Кірова, 26 в Симферополі”.

Прес-секретар Бориса Дейча Галина Громик повідомила, що зараз спікер не має наміру давати жодних коментарів стосовно чергових звинувачень на його адресу з боку комуністів, але пізніше якась реакція на них обов’язково буде. Тепер кримчани чекають на відповідь пана Дейча. Цілком вірогідно, незабаром кримчан поінформують про капітали Грача та його сім’ї.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG