Доступність посилання

ТОП новини

Скандал навколо заяв про появу на світ клонованих дітей не вщухає


Скандал навколо заяв про появу на світ клонованих дітей не вщухає

Вашинґтон, 13 січня 2002 – У світі не вщухає скандал навколо заяв про появу на світ клонованих дітей. Ця інформація стала справжньою сенсацією 2002 року. В кінці грудня компанія Клонейд оголосила про народження першої дівчинки-клона, яку назвали Єва. Уже на початку цього року представники тієї ж компанії, якою володіє секта раєліян, оголосили про народження ще одного клона в Європі. Американський уряд вирішив детально розібратись у ситуації навколо клонування людей.

Американські правоохоронні органи ініціюють судовий процес, за допомогою якого мають намір з’ясувати правду щодо народження клонованих дітей. Прокуратура міста Форт-Лодердейл, штат Флорида, хоче примусити секту раєліян розсекретити місце перебування дитини і її родини, яке керівники компанії Клонейд досі тримають у таємниці.

Незважаючи на заяви керівника компанії Бріджит Буасельє, що до дитини будуть допущені фахівці для проведення відповідних аналізів, цього і досі не зробили. Крім представників компанії Клонейд до суду викликають і матір дитини. Як повідомляють інформаційні джерела, це 31-літня американка. Оскільки про місцезнаходження матері та дитини досі нічого невідомо, то повістки до суду передали компанії Клонейд.

За словами прокурора Бернарда Сіґела, вони мають намір провести примусовий аналіз ДНК: «Я маю надію, що судове слухання допоможе з’ясувати неприємну й заплутану ситуацію». У випадку, якщо вся інформація навколо народження клона не вигадка, то, за словами прокурора, «дитині мусять бути надані гарантії безпеки» та кваліфікована медична допомога. Влада штату також має намір заборонити використання дитини в комерційних цілях.

В залежності від того, правдива інформація чи ні, долю дитини – чи залишиться Єва з батьками, чи її віддадуть під спеціальну опіку – буде вирішувати суд у справі клонованих дітей, призначений на 22 січня 2003 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG