Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазин: “Тіньова економіка та злочинність в Одесі процвітають...”


Юрій Кармазин: “Тіньова економіка та злочинність в Одесі процвітають...”

Одеса, 14 січня 2003 – У причорноморському місті досі залишаються нерозкритими чимало резонансних злочинів – таких, як, наприклад, убивство генерального директора рибопромислової кампанії “Антарктика” Валерія Кравченка.

Нарешті не витримали навіть у Києві – керівник МВС України пан Смирнов під час прес-конференції в Одесі наголосив, що винними у нинішньому стані справ є не лише міліція, але і місцева влада.

Закид, на думку багатьох аналітиків, є справедливим – адже в Одесі лунають постріли та вибухи, а нинішній міський голова Руслан Боделан навіть не спробував поінформувати одеситів про своє бачення ситуації. Досить нагадати, що на мій запит, що він думає про вбивство голови обласного арбітражного суду Бориса Віхрова та журналіста Ігоря Бондаря, колишній перший комуніст області передав через секретарку, що “нічого про це не думає”.

А тим часом кількість жертв злочинного світу стрімко зростає. Одесити дотепер нічого не знають і про долю голови політвиконкому обласної організації Партії “Реформи і порядок” Андрія Татарчука.

Журналісти, обізнані поведінкою міліції, не були здивовані і скандалом, пов’язаним із “оперативною зйомкою” під час нещодавньої прес-конференції у рибопромисловій кампанії “Антарктика”. Це було шоком хіба що для підвладної преси, адже працівники незалежних мас-медіа добре пам’ятають, як у день підрахунку голосів на березневих минулорічних виборах подібний скандал вже виникав. Невідомий “оперативник” знімав на відеокамеру всіх спостерігачів та журналістів, які були присутні у мерії. У нього була навіть зброя. Тоді “цивільного” міліціянта, який робив “оперативну зйомку”, від спостерігачів та журналістів захистив голова міської виборчої комісії та загін колег. Тоді підвладна преса про це не писала. Ось і дочекалася замаху на свої права.

Слідкує за перебігом пошуку вбивць і народний депутат України Юрій Кармазин. На його думку, під час розслідування не можна оминати конфлікту між “Антарктикою” та кампанією “Хімойл-транзит – Юкрейн”, яка в одеської залізниці викупила частину під’їзної колії на території Іллічівського морського рибного порту, яка не належала залізниці. «Я вважаю це кримінальним злочином і маю оперативні данні про те, що керівник залізниці був на цій компанії з благословення посадових осіб Одеської області. “Хімойл-транзит – Юкрейн” користувалася патронатом влади», – вважає Кармазин і додає: «Обшуків у компаніях, які конфліктували з “Антарктикою”, не проводили. І це навіть за умови, що Валерію Кравченку неодноразово погрожували. Натомість до мене звернулися представники “Антарктики” з проханням захистити їх від дій слідчих, які вилучають документацію підприємства, що не має жодного відношення до розкриття вбивства. Я маю дуже багато документів, запитів щодо діяльності “Антарктики”. Чотири п’ятих цих документів жодного відношення до розслідування вбивства не мають. Це я Вам заявляю як колишній працівник прокуратури».

Керівником кампанії “Хімойл-транзит – Юкрейн” є Сергій Левінчук. Його компаньйона Євгена Гарбуза так само розстріляли біля власного будинку у 1998 році, а одному із засновників компанії “Укртрансфорвард” Юрію Князеву підірвали автомашину.

Тим часом пана Левінчука було нагороджено орденом Володимира “за залучення в Україну інвестицій”. Валерія Кравченка теж “нагородили”: назвали кращим одеситом 2002 року – щоправда, посмертно...

На думку Юрія Кармазина, дивні речі і далі відбуваються в Одесі та області. Він висловив подив, що у кадровий центр Одеської області перетворився нині райцентр Роздільна: «Маленький райцентр Роздільна, в якому, мабуть, і десята частина одеситів не бувала – але він сьогодні дає керівні кадри для міста і області, саме через те, що там тривалий час працював губернатор області Сергій Гриневецький».

Тому, каже народний депутат, «Не варто дивуватися, що тіньова економіка в Одесі процвітає... Я думаю, що дійде це і до президента, і він дізнається, що насправді відбувається в Одесі», – наголосив пан Кармазин.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG