Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбувається Міжнародний телефестиваль “Різдво в Карпатах”


В Івано-Франківську відбувається Міжнародний телефестиваль “Різдво в Карпатах”

Івано-Франківськ, 14 січня 2003 – В Івано-Франківську відбувається Міжнародний телефестиваль “Різдво в Карпатах”. Це різдвяне дійство започатковане обласною держадміністрацією з метою відродження, поширення та пропагування української культури. Місцева влада на Прикарпатті намагається також таким способом привабити в реґіон іще більшу кількість туристів.

Хоча телефестиваль “Різдво в Карпатах” було задекларовано як міжнародний, жодного журналіста з-за кордону (принаймні на прес-конфренції з нагоди відкриття) не було зафіксовано. Однак телефестиваль, започаткований Івано-Франківською обласною держадміністрацією, має на меті ознайомлення журналістів із туристичними можливостями регіону, його різдвяними традиціями, звичаями та обрядами.

Зважаючи на те, що за 2002 рік карпатські бази відпочинку відвідала рекордна кількість відпочивальників переважно з Центральної та Східної України, основне число представників мас-медіа було саме з цих реґіонів. Понад сотня журналістів та телеоператорів засвідчили значне зацікавлення туристичних фірм та обласних держадміністрацій із усієї держави рекреаційними можливостями Івано-Франківщини. Телерадіокомпанії-виробники власної продукції подали та телефестиваль понад 30 конкурсних фільмів.

Основні акції телефестивалю розгорнулися в містах Івано-Франківську, Коломиї, Косові, Болехові та селищі міського типу Ворохті. Саме в цих містах журналістів змогли здивувати не лише можливостями туристичної індустрії на Прикарпатті, яка почала в останні роки інтенсивно відроджуватись, але й самобутніми різдвяними дійствами, які органічно представляють національні звичаї, традиції та обряди мешканців Івано-Франківщини. Учасники телефестивалю мали змогу взяти участь в традиційній різдвяній Маланці, унікальному дійстві в ніч на Старий Новий рік.

Вони також були вражені казковими краєвидами зимових Карпат. Особливий ефект гори справили на представників південних та центральних областей України.

Не обійшлося, звичайно, без традиційного в таких випадках бюрократизму. Але загалом телефестиваль “Різдво в Карпатах” засвідчив, що Прикарпаття має практично безмежні можливості в розвитку туристично-рекреаційної структури області. Важливо, що цей факт урешті зрозуміла місцева обласна держадміністрація і вкладає значні кошти не лише у відновлення відпочинкових баз, туристичних маршрутів та доріг, але і в рекламу Карпатського реґіону.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG