Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 15 січня


Огляд української преси за 15 січня

Київ, 14 січня 2003 – Після оприлюднення польським журналом Wprost величезних статків донецького підприємця Рената Ахметова інтерес до нього з боку співвітчизників значно посилився. Ім’я президента футбольного клубу “Шахтар” почало дедалі частіш згадуватися в українських ЗМІ. От і сьогодні відразу кілька газет пишуть про найбагатшого, за версією того таки польського журналу, українського бізнесмена.

“Як підставили Крутого і ще крутішого Ахметова” – у публікації під таким заголовком газета “Україна молода” розповідає про передноворічну благодійну акцію головного футбольного “шахтаря” Донеччини, що відбулася в одній із донецьких шкіл-інтернатів для дітей із розумовими вадами. Хоча щоденник і піддає сумніву благодійність акції, називаючи її через надмірну розрекламованість, радше спонсорською. Як наголошується в газеті, під час приїзду поважних гостей дітей-сиріт закрили в побутових приміщеннях, а замість них вивели спеціально привезених для такого випадку учнів звичайних шкіл та Палацу піонерів. “Доки “підставні” діти співали “сирітські” пісні, розумово-відсталі дітлахи, які чудово все розуміли, билися в істериці у замкнених приміщеннях”, пише щоденник. Схоже, що і так обділені долею діти запам’ятають цей передноворічний візит надовго. А добрі дядечки-благодійники навряд чи асоціюватимуться у вразливій дитячій уяві зі Святими Миколаями...

Про цю сумну історію розповідає також і газета “Вечірні вісті”. У статті “Кинули” найбагатшу людину України” щоденник зауважує, що “різдвяна ялинка від гравців “Шахтаря” стала жахом для хворих дітей”.

Утім, сам Ренат Ахметов не вважає себе найбагатшою людиною в Україні. “Я хочу, щоб вони мали рацію, – заявив він, – але мені хотілося б знати, за якими критеріями експерти оцінювали моє майно. Адже головний критерій – ринок, і якщо він оцінить мій капітал у мільярд 700 мільйонів доларів США і заплатить за мої активи ці гроші, тоді я скажу, що журнал має рацію”. Про це президент футбольного клубу “Шахтар” заявив в інтерв’ю журналові “Кореспондент”. А газета “День” вибрала цю фразу цитатою сьогоднішнього числа.

У цьому ж номері “День”, посилаючись на державну статистику, стверджує, що минулого року українці стали жити на 20 з лишком відсотків краще. А те, що більшість самих українців із цим не погоджуються, газета списує на їхню занижену самооцінку якості життя. І на підтвердження цього знову наводить статистику.

А тим часом багато хто переконаний, що лише з приходом до влади опозиції життя в Україні зміниться на краще. А зійти на владний Олімп вона може лише легітимним шляхом. Тобто, через вибори. Скажімо, президентські. Про те, які шанси на перемогу мають сьогоднішні опозиціонери, розмірковує газета “Правда України”. У статті “Чотири – в одному чи кожен окремо?” газета також розглядає кілька ймовірних варіантів розвитку подій на майбутніх президентських перегонах. Насамкінець кореспондент газети радить опозиціонерам перед тим, як ухвалити рішення про висунення кандидатур на найвищу посаду в державі, добре обміркувати всі можливі наслідки.
XS
SM
MD
LG