Доступність посилання

ТОП новини

Представники обласного управління Служби безпеки України заявили про завершення резонансної справи, пов’язаної з нелегальним вивозом дітей до США


Представники обласного управління Служби безпеки України заявили про завершення резонансної справи, пов’язаної з нелегальним вивозом дітей до США

Івано-Франківськ, 20 січня 2003 – Представники обласного управління Служби безпеки України заявили про завершення резонансної справи, пов’язаної з нелегальним вивозом дітей із Прикарпаття до Сполучених Штатів Америки.

Минулого року співробітники спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області заарештували групу осіб, які займалися нелегальним вивозом за кордон дітей. Працівники спецслужби спершу не могли зрозуміти мети відправлення дітей до Сполучених Штатів Америки. Як з’ясувалося, четверо мешканців Прикарпаття та один мешканець Вінницької області відправляли дітей до батьків, які перебувають у США на нелегальному становищі.

Першу партію з 9 дітей зловмисники відправили за кордон під виглядом дитячої спортивної команди з плавання. Однак уже друга група з 15 дітей, які начебто були учасниками фольклорно-етнографічного гуртка, не отримала американських віз. Третю групу дітей, яких відправляли до США під виглядом учасників церковного хору, було затримано під час перетину українсько-російського кордону на території Сумської області.

Керував злочинцями колишній мешканець Івано-Франківщини, а зараз громадянин США, який отримував за кожну дитину від 10 до 15 тисяч доларів. Працівники служби безпеки звернулися до американських спецслужб із відповідною інформацією про незаконні дії колишнього громадянина України. Інші ж злочинці зараз очікують початку суду.

Щодо цієї кримінальної справи, то керівник СБУ області Володимир Сахнюк наголосив, що не було можливості відстежити долю дітей за кордоном. І вони, цілком можливо, могли стати жертвами якихось шахрайських комбінацій, оскільки достеменно невідомо, якою ж була справжня мета відправлення дітей за кордон.

Керівник служби безпеки України в Івано-Франківській області полковник Володимир Сахнюк також підкреслив, що в області й надалі активно боротимуться з нелегальними каналами перевезення людей за кордон, оскільки це не лише є порушенням закону, але й завдає відчутного удару по міжнародному статусу України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG