Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна репетиція церемонії "Оскара"


Генеральна репетиція церемонії "Оскара"

Прага, 20 січня 2003 – Генеральна репетиція церемонії "Оскара". Так назвали критики подію, яка відбулася у Голівуді вчора ввечері – 60-ту церемонію вручення кінопремії "Golden Globe" – "Золотого Глобуса". Від результатів цієї імпрези найчастіше залежить, хто отримає найжаданішу премію у світі кіно – "Оскара".

Цього року обрати кращий фільм чи актора було особливо важко, адже підбір кінострічок і зірок був як ніколи особливим.

Мартін Скорсезе – автор саг про мафію – довів укотре свій неабиякий талант як режисер і компетентність як фахівець у знанні кримінального світу. Його фільм "Банди Н’ю-Йорка" за участю Леонардо ді Капріо був визнаний найкращою стрічкою року.

Премію за найкращу жіночу роль отримала Ніколь Кідман – у фільмі "Годинник", де молода акторка грає відому британську письменницю Вірджинію Вулф. Конкуренткою Кідман у номінації "Найкраща акторка" була вже кількаразова володарка "Оскара" Меріл Стріп. Однак вона-таки дістала свого "Глобуса" – за найкращу другорядну роль у комедії "Адаптація".

Для австралійки Кідман нагорода "Глобуса" є другою після минулорічної – за мюзикл "Мулен Руж".

Мюзикли взагалі, як виглядає, увійшли в моду. Президент асоціації іноземних журналістів Голівуду Даґмар Данлеві вважає, що своїм успіхом музичні стрічки завдячують "Мулен Ружу", котрий, за її словами, повернув музичну комедію у головну течію кіновиробництва. У цьому пані Данлеві і вбачає секрет успіху фільму "Чікаґо".

Учора цей бродвейський екранізований мюзикл дістав одразу три нагороди – кращий мюзикл-комедія, за кращу жіночу і чоловічу роль у музичному фільмі.

Особливим (і для декого несподіваним) є те, що всі знані актори у фільмі співають самі, без дублерів.

Послухаймо хоча б спів досі лише відомого серцеїда шармантного коханця Річарда Ґіра (він теж отримав Золотого Глобуса за кращу чоловічу музичну роль. Ґір грає адвоката, який погоджується захищати блондинку Роксі, а її грає у фільмі Рене Зеллвеґер – і теж дістає Ґолден Ґлоуб за найкращу жіночу музичну роль... і захоплює всіх своїм співом!).

Фільм "Чікаґо" – це довгоочікувана адаптація кінофільму 1975 року Боба Фосса – "Бродвей музичний", де дві мрійниці – Роксі і Велма – зустрічаються і прагнуть здобути вершин успіху.

Реклама фільму обіцяє: "Секс. Гріх. Запах корупції. Джаз. Чікаґо наприкінці 20-х..." Кажуть, що це фільм, в якому навіть злочини виглядають симпатично... Почекаємо до березня, чи дійсно успіх фільму "Чікаґо" був репетицією для такої ж кількості "Оскарів"...

Але приємно зазначити, що Голівуд повертається до своїх витоків, коли актори не лише були талановитими виконавцями образів, а й співали, і танцювали під дощем...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG