Доступність посилання

ТОП новини

Париж дивував і тішив пропозиціями на весну-літо 2003 року


Париж дивував і тішив пропозиціями на весну-літо 2003 року

Прага, 23 січня 2003 – У четвер паризькі довгоногі красуні розбіглися по дорогих крамницях, випереджаючи одна одну у прагненні першою купити собі ту чи іншу дорогу сукню, щойно показану на модних подіумах. Адже цього дня закінчився тиждень високої моди в Парижі, і від того, як швидко молода (чи та, яка хоче виглядати молодо) скористається своєю золотою чи платиновою карткою Амерікан Експресс, залежить, чи вдасться їй заволодіти тією сукнею, про яку мріє також її сусідка. А сукні ці, виставлені на тижні Високої моди у французькій столиці, звичайно ж, виконані тільки в одному-єдиному екземплярі і коштують стільки, що простої кредитної картки там буде замало.

4 дні поспіль Париж дивував пропозиціями на весну-літо 2003 року. І тішив, бо, скажімо, фірма "Шанель" пропонує повернутися до тих омріяних ліній моди 20-х років. А провідний дизайнер фірми "Діор" Джон Ґаліано заполонив публіку несамовитістю образів, ліній і фарб. Він пропонує три нові стилі – загадково японський, яскраво цирковий і витончено жіночий, на 10 років молодший за той, що його пропагує Шанель, інакшими словами – стиль 30-х.

На показі була присутня навіть дружина президента Франції Жака Шірака – Бернадет.

А в середу ввечері – напередодні закриття модного дефіле року – дизайнер Філіп Трейсі продемонстрував відповідні капелюшки до модних весняно-літніх трендів. Його фантазія оздобила ці аксесуари доларовими знаками, бляшанками для консервованих супів і посмішкою секс-символа Мерилін Монро – звісно, надихнув дизайнера на це Енді Варгол – усесвітньо відомий художник стилю поп-арт (гріх не згадати, українець за походженням). Ірландський дизайнер капелюшків, одягаючи модельку Наомі Кепмбелл у легендарну Варголову бляшану банку від супу, так пояснив свій вибір: "Якщо ця бляшанка може бути мистецтвом, чому б їй не стати капелюшком!"

Чоловіків тиждень високої моди в Парижі теж не залишив поза увагою. Їм пропонують стиль мачо – тобто такий собі зверхньо-арогантний, як у кінофільмах про мафію в Америці часів заборони алкоголю – широкі плечі в маринарках, приспущений на один бік капелюх, із кишеньки на грудях – хустинка так собі виглядає і... десь там гвоздика у петлиці...

А ще ця модна дефіляда провела харитативну акцію під час вечері для особливо видатних гостей. 230 тисяч євро зібрали там, ївши і п’ючи на допомогу хворим від СНІДу. А гостями, між іншим, були і акторки Катрін Деньов та Ізабель Юпер, і дизайнери Хрістіян Лакруа, Йоші Ямамото, Кензо, Жан-Поль Ґольтьє. Останній, промовляючи тост, висловив жаль, що "досі жоден дизайнер не створив такого чудового одягу, яким є презерватив".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG