Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі Європейський Союз закликав сьогодні Ірак цілковито співпрацювати з інспекторами ООН


У Брюсселі Європейський Союз закликав сьогодні Ірак цілковито співпрацювати з інспекторами ООН

Міністри закордонних справ 15 країн – членів ЄС у своїй заяві висловили бажання надати інспекторам у разі потреби більше часу на пошуки ірацької зброї масового знищення. Ця заява підтримала узгоджену раніше сьогодні позицію міністрів закордонних справ Великої Британії, Іспанії, Німеччини й Франції.

Так само вважає й генеральний секретар ООН Кофі Аннан: «Якщо їм (інспекторам) потрібен час, їм треба дати цей час на їхню працю», – заявив сьогодні Аннан. За його словами, Рада безпеки, надіславши інспекторів до Іраку, повинна зрозуміти, що для довершення їхньої праці потрібен певний «розумний» час.

Сьогодні вранці прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер і президент Росії Владімір Путін погодилися в телефонній розмові, що Ірак мусить «виконати свої обов’язки перед ООН». І Путін висловив думку, що інспекторам має бути дозволено продовжити працю в Іраку.

Британія ж в окремій заяві сьогодні заявляє, що президент Іраку Саддам Хуссейн мусить співпрацювати з інспекторами «негайно, безумовно й активно». Британія стверджує, що Ірак приховує зброю, шпигує за інспекторами і перешкоджає їм у пересуванні.

А в Багдаді міністр закордонних справ Іраку Наджі Сабрі заявив, що Ірак цілковито співпрацює з міжнародними інспекторами.
XS
SM
MD
LG