Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Васильєв заявив, що "висновки, зробленi ПАРЄ на основi iнформацiї Северинсен, не можна сприймати як достовiрнi"


Сергій Васильєв заявив, що "висновки, зробленi ПАРЄ на основi iнформацiї Северинсен, не можна сприймати як достовiрнi"

Керiвник Головного управлiння iнформацiйної полiтики адмiнiстрацiї президента України Сергiй Васильєв вважає, що доповiдач Монiторингового комiтету ПАРЄ з українського питання Ханне Северинсен "навмисно вводить в оману сесiю Парламентської Асамблеї Ради Європи, використовуючи недостовiрнi данi про стан справ зi свободою слова в Українi". Так заявив Васильєв, коментуючи в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" в четвер подiї останньої сесiї ПАРЄ.

Як повiдомлялося, 28 сiчня Парламентська Асамблея Ради Європи пiдтримала поправку до своєї резолюцiї за результатами парламентських слухань зі свободи слова в пресi, внесену групою українських журналiстiв та експертiв, згiдно з якою адмiнiстрацiя президента України iнструктує ЗМI, як правильно висвiтлювати головнi полiтичнi подiї.

Спiвдоповiдач Монiторингового комiтету ПАРЄ по Українi Ханне Северинсен заявила, що до монiторингового комiтету надiйшло багато звернень, якi дають пiдстави говорити про iснування полiтичної цензури в Українi. Вона стверджувала, що влада контролює телеканали, а податкова адмiнiстрацiя втручається в дiяльнiсть ЗМI.
XS
SM
MD
LG