Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати Америки нададуть фінансову допомогу не українській владі, а на розвиток громадянського суспільства в Україні


Сполучені Штати Америки нададуть фінансову допомогу не українській владі, а на розвиток громадянського суспільства в Україні

Такий, за повідомленням неназваного американського урядовця, результат щойно завершеного перегляду політики США щодо України.

«Цей перегляд політики підтверджує, що підтримка стабільної, демократичної, ринково орієнтованої України, яка б дедалі більше інтеґрувалася в євроатлантичні інституції, залишається в інтересах США» – таку позицію Сполучених Штатів щодо України цитують американські урядовці. – «Ми робитимемо великі зусилля для того, щоби вилучити кошти, які раніше мали піти (українській) владі, – і зробимо сильний наголос на підтримці неурядових організацій».

Причина зміни в тому, що українська влада не надала задовільних відповідей на запитання США щодо останніх труднощів у двосторонніх узаєминах, включно зі справою передачі «Кольчуг» до Іраку, заявив згаданий урядовець у Вашинґтоні ввечері в п’ятницю.

Зміна пріоритетів не стосуватиметься американського фінансування програм ядерного непоширення чи подолання наслідків Чорнобиля.

Крім переспрямування допомоги, Сполучені Штати також далі уникатимуть контактів із президентом України Леонідом Кучмою та його найближчим оточенням, заявив американський урядовець. За його словами, всі згадані заходи має бути оприлюднено наступного тижня.
XS
SM
MD
LG