Доступність посилання

ТОП новини

КПУ, СПУ та БЮТ вимагатимуть термінового розгляду парламентом законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі


КПУ, СПУ та БЮТ вимагатимуть термінового розгляду парламентом законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі

Про це повідомив на прес-конференції лідер КПУ Петро Симоненко, говорячи про спільні дії опозиційної «трійки» під час 3-ї сесії ВР, яка розпочинається завтра.

Він сподівається, що цей законопроект підтримають і народні депутати, які входять до пропрезидентської більшості, оскільки ухвалення такого закону «дасть можливість обирати політику розвитку держави».

Петро Симоненко сказав, що, насамперед, також мають бути розглянуті зміни до Конституції, якими передбачається не тільки зміна в цілому системи влади, перерозподіл повноважень між гілками влади, але й буде записано відповідальність народного депутата за вихід з тієї чи іншої фракції. За його словами, це захистить позицію народного депутата і не дасть можливості втручатися владним структурам, певним фінансовим колам в позицію народного депутата.

Крім того, лідер комуністів зазначив, що опозиційна трійка пропонуватиме внести зміни до постанови ВР щодо висвітлення роботи парламенту державними теле- і радіоканалами. За його словами, КПУ, СПУ та БЮТ пропонують внести зміни, які б передбачали на Першому національному телеканалі щотижня надавати Верховній Раді 4 з половиною години для виступів депутатських фракцій.
XS
SM
MD
LG