Доступність посилання

ТОП новини

Понад мільйон доларів зібрали за один вечір голівудські кінозірки та інші знаменитості на боротьбу зі СНІДом


Понад мільйон доларів зібрали за один вечір голівудські кінозірки та інші знаменитості на боротьбу зі СНІДом

Нью-Йорк, 5 лютого 2003 – Важко сказати, кого було більше на добродійному вечорі Американської Фундації досліджень хвороби СНІД (синдром набутого імунодефіциту) – знаменитостей чи фоторепортерів. Сотні фотографів буквально не давали змоги пройти до зали гостям та учасникам. Там були голівудські актори Річард Гір, Шарон Стоун, Наташа Річардсон, Кендіс Берген, Кристин Баранскі, Сара Джесіка Паркер та інші. Також був присутній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, сенатор Гіларі Клінтон, відомі дізайнери-модельєри Віра Вонг, Донателла Версаче, Калвін Клайн, Ралф Лорен, Дайан фон Фюрстенберг, редактори модних журналів тощо.

Мета вечора була вшанувати активістів збирання коштів на дослідження шляхів подолання СНІДу. Американська Фундація досліджень хвороби СНІД є найбільшою у Сполучених Штатах громадською організацією, що займається не лише фінансуванням наукових досліджень, а й пропагандою профілактики СНІДу, поширенням медичних знань про цю світову епідемію. Фундація також роздає гранти науково-дослідним інститутам – на пошуки вакцини від СНІДу. Від 1985 року Фундація витратила майже 207 мільйонів доларів на фінансування своїх програм. Близько двох тисяч наукових установ у багатьох країнах світу отримали гранти на дослідження. Фундацію підтримує ще одна організація, створена 1989 року батьками жертв СНІДу.

Виступаючи на вечорі, Річард Гір розповів про свою позаголівудську гуманітарну діяльність. Він збирає гроші на боротьбу зі СНІДом не лише тому, що це гідна й добродійна справа, а й тому, що, як він сказав, багато хто з його приятелів і друзів померли від СНІДу. Сенатор Гіларі Клінтон заявила, що підтримує благородні, як вона їх схарактеризувала, зусилля Річарда Гіра. Мер Блумберг закликав присутніх щедро жертвувати на боротьбу зі СНІДом. Учасники й гості добродійного вечора зібрали понад мільйон доларів пожертв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG