Доступність посилання

ТОП новини

Біля кримського узбережжя за останні кілька днів сталися одразу дві морські аварії


Біля кримського узбережжя за останні кілька днів сталися одразу дві морські аварії

Сімферополь, 4 лютого 2003 – Біля кримського узбережжя за останні кілька днів сталися одразу дві морські аварії. У вівторок тут розпочалася операція зі звільнення з мілини танкера “Південний”, якого в суботу під час шторму хвилі викинули на берег поблизу селища Любимівка під Севастополем. Також неподалік Севастополя – в бухті Ласпі врятували суховантажне судно “Ваад”, яке подало сигнал про допомогу

У вівторок оперативний штаб з порятунку танкера “Південний” ухвалив рішення копати спеціальний канал, щоб судно, яке належить Одеському муніципальному порту, але ходить під прапором Белізу, вивести до великої води. За даними фахівців, операція триватиме протягом усього лютого. Судно водотоннажністю 6 тисяч тон зазнало аварії, коли 1 лютого у нього вийшов з ладу двигун. Усі 16 членів його екіпажу були евакуйовані. За повідомленням Кримського штабу Міністерства з надзвичайних ситуацій, загрози екологічної катастрофи немає, оскільки танкер був не завантажений і його корпус не постраждав.

Поки у Севастополі засідав оперативний штаб, туди надійшов ще один сигнал з проханням про допомогу. Сирійське судно “Ваад” з екіпажем з 11 осіб ішло з Новоросійська в Сирію з вантажем лісу. Неподалік бухти Ласпі, під Севастополем, корабель потрапив у шторм. В результаті течі в його трюм почала надходити забортна вода. Розповідає представник командування Азово-Чорноморського напрямку Прикордонних військ України майор Сергій Піддубний: ”До суховантажного судна підійшов прикордонний корабель “Оболонь”, який передав екіпажу “Вааду” насос для відкачування забортної води. Потім прикордонники відбуксирували аварійний плавзасіб ближче до Севастополя”.

За попередніми даними, корпус корабля, який зараз перебуває в бухті Комишова, дав тріщину, і зараз вирішується питання його ремонту. Водночас, у севастопольському штабі Міністерства з надзвичайних ситуацій вважають, що небезпека затоплення сирійського судна, яке протікає, зберігається. Обидва інциденти – за рахунком четвертий і п’ятий з початку року у цій акваторії Чорного моря. У січні тут загинули туніське і російське судна, а на українському теплоході “Гесс” виникла пожежа. Як повідомили в прес-службі міської держадміністрації Севастополя, зважаючи на таку складну гідрографічну обстановку в регіоні, Міністерство з надзвичайних ситуацій вирішило відновити з 1 березня діяльність Севастопольського координаційно-рятувального центру, реорганізувавши та посиливши його структуру.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG