Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні великий список кандидатів на посаду президента Чеської Республіки поповнив Карел Ґотт – популярний співак, добре відомий і в Україні


Сьогодні великий список кандидатів на посаду президента Чеської Республіки поповнив Карел Ґотт – популярний співак, добре відомий і в Україні

Прага, 7 лютого 2003 – Карел Ґотт має одну безсумнівну перевагу над усіма своїми суперниками, навіть якщо вони – авторитетні вчені чи політичні діячі. Карла Ґотта знають абсолютно всі громадяни в Чеській Республіці. І не тільки там. За радянських часів він мав шалений успіх у слухачів, та передусім – слухачок в Україні та в Росії, але також і в колишній так званій демократичній Німеччині. Там і нині, при чому дуже успішно, працює клуб шанувальниць Карла Ґотта. Старші пані з великим ентузіазмом супроводжують свого улюбленця на всіх його турне по Німеччині.

Відомого чеського соловейка, як з любов’ю називають Карла Ґотта чехи, висунула кандидатом на посаду президента група чеських митців, яка ні на мить не вагається в його перемозі. Словом, у цьому таборі все ясно. Інші ж так досі й не вирішили, що це – жарт, погроза чи серйозна політична мета. Так виглядає, що всього потроху. Одні чеські газети жартома зазначили, що Ґотт і на трибуні співатиме дуже гарно, але, наприклад, проліва газета ’’Право’’ всі матеріали, присвячені Ґоттові – кандидатові на президента, поміщає виключно на першій полосі. Та й взагалі, аргументують прихильники чеського Елвіса, чому б драматурга на празькому Граді, в резиденції чеських президентів, не міг змінити співак. Крім того він фінансово незалежний, його люблять в усіх прикордонних з Чехією країнах, а це означає зміцнення відносин з сусідами.

А чеські рокові співаки, користуючись звучанням прізвища співака – «ґот», з німецької Бог, вчора висунули гасло ’’Ґот міт унс’’, тобто ’’Бог з нами’’. Жартівливе гасло чи наполягання ? – запитують ті, хто у виборі президентського кандидата ще не визначився. Ні, говорять члени ініціативної групи Карла Ґотта, ми тільки хочемо подивитись на серйозні речі трохи по іншому.

По-іншому як ? Чи може краще заспівати ? В усякому разі пісні божественного Карла цими днями лунають по чеському радіо набагато частіше. Особливо одна, в якій 60-річний співак ангельським голосом згадує прекрасні літа молодості, коли все було під силу. Правда і зараз чарівний Карел Ґотт не скаржиться на її брак. А через те немало чехів сподівається, що може статись, й їхній президент співатиме.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG