Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 11 лютого


Огляд української преси за 11 лютого

Київ, 10 лютого 2003 – “Брудні гроші” й корупція, “піратські” диски й ігнорування авторського права, убивства журналістів і нелегальна торгівля “Кольчугами”... Саме такі невтішні асоціації, на думку кореспондента газети “Україна молода”, викликає Україна у владних колах США. Не надто сприяють покращенню іміджу держави й окремі комерційні американські піар-компанії, щедро фінансовані деякими українськими політиками. Отримуючи від них інформацію про події в Україні, у впливових представників Конгресу, сенату й Держдепартаменту США, а саме для них і готується інформація, може сформуватися хибна думка про ситуацію в державі. Основний їхній месідж: тільки Віктор Медведчук є тим єдиним, демократичним, вольовий і ефективним політичним лідером, що потрібен Україні, і якого повинна підтримувати Америка. Про це та про багато іншого дізнався, перебуваючи минулого тижня в Сполучених Штатах, лідер “Нашої України” Віктор Ющенко. Довідатися, як його приймали заокеанські політики можна в статті “Новий Світ “Нашої України”, а також в тижневику “Дзеркало тижня” в матеріалі “Гра на виїзді”.

А ось увагу газети “Вечірні вісті” привернули інші закордонні події, що мають безпосереднє відношення до України. Мова – про Міжнародний економічних форум з проблем стратегії розвитку світового аграрного сектора, що відбувся на початку лютого в Швейцарії. На форумі наголошувалося, що наразі продовольча безпека країн СНД під загрозою. Особливу ж небезпеку, на думку доповідачів, викликає ситуація в Україні.

Про занепад українського села мало не в кожному числі наголошують і “Сільські вісті”. Сьогодні в статті “Вставати з колін і...з рук” можна ознайомитися з аналізом причин негараздів агропромислового комплексу народного депутата Олександра Мороза.

В цьому ж числі “Сільські вісті” продовжують низку викривальних публікацій про українського монополіста з розповсюдження передплатних видань – “Укрпошту”.

Тижневик “Грані” стверджує, що так званий “масонський скандал” в Україні став надбанням практично всіх вітчизняних періодичних видань та Інтернет-ЗМІ. Кавалери Ордена Святого Станіслава стомилися відбиватися від запитань настирливих журналістів. Докладніше про тих, хто склав присягу цьому Орденові, а також про те, чи належить цей Орден до масонського братства – читайте в статті “Вони не масони, а хто?”

А тим часом, як засвідчує офіційна статистика, зараз в Україні спостерігається стабільний розвиток і збільшення релігійної мережі. На сьогодні в державі зареєстровано понад 28 тисяч релігійних організацій, з п’ятдесяти чотирьох конфесійних напрямків. Половину з цього числа становлять православні громади. А кількість культових споруд може незабаром сягнути 20 тисяч. Хоча й вони все ще не можуть задовольнити всіх охочих мати свою церкву. Про це наголошується в газеті “День” у рубриці “Тенденції”.

Дехто звертається до Бога, вже не маючи сил самостійно дійти до церкви, як це сталося з деяким пацієнтами луцької лікарні “Хоспіс”, де знаходяться невиліковно хворі люди. Докладніше про цю лікарню, де поруч з оздоровленням тіла лікують також і душу – оповідається в статті “Притулок для приречених”, яку також друкує газета “День”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG