Доступність посилання

ТОП новини

Головне Управління СБУ в Криму категорично спростувало повідомлення російської інформаційної агенції РІА-Новості про те, що до Криму, начебто, масово з’їзджаються бойовики і терористи зі Сходу


Головне Управління СБУ в Криму категорично спростувало повідомлення російської інформаційної агенції РІА-Новості про те, що до Криму, начебто, масово з’їзджаються бойовики і терористи зі Сходу

Про це сьогодні заявила прес-група кримського главку СБУ. Міністерство курортів і туризму Криму назвали це повідомлення провокацією.

Речник кримського главку СБУ Марина Бородіна заявила, що повідомлення російських засобів масової інформації з посиланням на Службу безпеки про те, що до Криму масово прибувають, цитую: “особи з підробленими документами, учасники бойових дій, керівники і члени терористичних баз і бандформувань, постачальники зброї та наркотичних речовин”, - насправді є неправдивими і мають на меті сформувати негативний імідж Кримського півострова як міжнародного курорту і зірвати початок курортного сезону. Марина Бородіна каже, що журналісти РІА-Новості перекрутили і спотворили інформацію, яку подавала прес-група.

За даними Головного Управління СБУ в Криму, міграційна ситуація в регіоні залишається стабільною і не викликає занепокоєння у спец-служб, хоча кількість нелегальних мігрантів справді останнім часом зросла. А от у Міністерстві курортів і туризму Криму - дуже стурбовані черговим сплеском антикримської пропаганди у мас-медіа, особливо, російських. Поширене повідомлення тут називають провокацією. Каже заступник міністра курортів і туризму автономії Марина Слєсарєва: “Міністерстві курортів і туризму Криму не має абсолютно жодних відомостей з цього приводу. Щороку Держкомкордон нам подає інформацію про перетин українського кордону. Якихось даних, які підтверджують такі висловлювання, - на сьогодні немає. Я думаю, що це – черговий піар напередодні сезону. Те, що ми мали три роки тому - на жаль, уже починає з’являтися і цього року”, - це була заступник міністра курортів і туризму автономії Марина Слєсарєва.

В інформаційно-аналітичному відділі курортного міністерства очікують, що ближче до літа кількість негативних матеріалів про Крим у засобах масової інформації збільшиться. Водночас, тут відзначають, що загалом в останні роки відслідковується тенденція помітного зменшення відвертої брехні і чорного піару про кримські курорти. Правда, російських мас-медіа це, переважно, не стосується.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG