Доступність посилання

ТОП новини

Нині, коли всю увагу політиків і медій зосереджено на Іраку і на особі Саддама Гусейна, мені дуже хочеться знати, куди подівся Осама Бін Ладен?


Нині, коли всю увагу політиків і медій зосереджено на Іраку і на особі Саддама Гусейна, мені дуже хочеться знати, куди подівся Осама Бін Ладен?

Хіба, маючи два метри зросту і обличчя, відоме усім на світі, так легко заховатися? Чому його ніхто не може зловити, попри те, що над цим працюють найкращі розвідки світу? І ось раптом появилися якісь докази того, що самопроголошений ворог США є таки серед живих. Ірина Халупа слідкували за ним, ну ви розумієте ....

Осама Бин Ладен живий, здоровий і переховується десь у Пакистані. Про це заявили вчора пакистанські посадовці. Під час арешту близького соратника Бин Ладена минулої суботи, пакистанські правоохоронці захопили багато доказних даних: комп’ютер, комп’ютерні CD диски, мобільні телефони та різні записники з адресами й телефонами. Сам заарештований Халід Шейх Могаммед сказав: «Слава Аллаху, наш шейх живий, я зустрівся з ним місяць тому.»

Після бомбардування афганської околиці Тора Бора у грудні 2001-го року, де у великій мережі печер переховувався Бин Ладен та інші члени Ель Каїди, ніхто не знав, живий він чи ні. Від цього часу двічі появилися звукозаписи, на яких, за експертною оцінкою, справді був голос Бін Ладена. І все, а решта - ні слуху ні духу. Навіть винагорода, яку американці виставили за його арешт чи навіть вбивство, в сумі 25 мільйонів доларів, щось не дуже спонукала до його видачі. На відміну від його близького соратника, якого все ж таки зрадив хтось із близьких.

На сьогоднішній день ми не знаємо, куди перевезли заарештованого Халіда Шейха Могаммеда. Чи він далі перебуває в Пакистані, чи його перевезли до Афганістану, де в Баграмі розташована велика американська військова база, ніхто точно не каже. Але натомість не приховують, що Халіда хтось зрадив і він прекрасно знає - хто.

Багато із захоплених матеріалів вже відправлено до Сполучених Штатів. Там їх ретельно вивчають, аналізують, перекладають. Серед них були від руки написані листи до Могаммеда від Бин Ладена а також матеріали, які роз’яснюють системи конспірації і переховування, якою користується Ель Каїда.

Тим часом, решта світу опинилася на грані війни з Іраком. Арабська частина цього світу намагається виробити якусь спільну платформу в цьому питанні. Але щось не виходить, бо дехто є союзником США, а дехто вважає США дияволом. На зустрічі Організації Ісламської Конференції, до якої входить 57 країн, Кувейт та Ірак перекидалися образами. Кувейтський міністр закордонних справ мовчанкою відреагував на виступ заступника командира іракської Революційної Ради Ібрагіма аль Дурі. «Замовчи ти, мавпо, ти, агенте. Хай будуть прокляті твої вуса», - крикнув Аль Дурі. Кувейтський міністр інформації не стримався, підскочив на ноги і під носом Дурі почав розмахувати маленьким кувейтським прапором. «Ах ті іракці, - зітхнув пізніше кувейтський міністр, - вони завжди так себе ведуть».

Ну що, як в серіалах, ймовірно, далі буде.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG