Доступність посилання

ТОП новини

Кримські політики коментують президентські пропозиції


Кримські політики коментують президентські пропозиції

Сімферополь, 07 березня 2003 р. В Криму місцеві політики і чиновники не поспішають виконувати президентський указ про всенародне обговорення його пропозицій про політичну реформу в країні. Кримським журналістам довелося добряче побігати, щоб домогтися від місцевої політичної еліти коментарів про президентську ініціативу.

Із самого ранку в п’ятницю кримські журналісти висолопивши язики бігали за місцевими політиками і чиновниками з надією почути і донести до своїх читачів, слухачів та глядачів думку кримської політеліти щодо нових президентських пропозицій з реформування політичного устрою України. Але, всі, наче змовилися, або ж відверто відмовлялися від публічних коментарів, або ж через секретарок повідомляли, що терміново виїхали за межі Сімферополя. Добре, що пообіді цього дня перші особи автономії вирішили дати прес-конференцію за результатами свого візиту до Москви. Тож їм таки довелося говорити про своє ставлення до президентських ініціатив. Втім, спікер кримського парламенту, член Партії Регіонів Борис Дейч був небагатослівним: “Ми, як кожен громадянин, сьогодні вивчаємо. Я думаю, що там є багато прогресивних пропозицій для нашої держави і будемо над цим працювати”, - сказав Борис Дейч.

Глава уряду автономії, член НДП Сергій Куницин теж обережний у своїх коментарях: “Власне кажучи, президент озвучив і тоді, і зараз те, на чому наполягає опозиція. Він, по суті, запропонував майбутню модель устрою України, обгрунтувавши, що президентсько-парламентська нинішня республіка на цьому етапі виконала свої функції і він вважає, що, виходячи з історичного минулого та з майбутніх завдань, - треба переходити до парламентсько-президентської республіки. Це сміливі політичні кроки. І ми братимемо участь у цьому процесі. Як політик, як людина, я поділяю цю точку зору і вважаю, що Крим осторонь теж не залишиться.” – заявив Сергій Куницин.

Єдиним кримським політиком, який не побоявся висловити іншу точку зору, виявився віце-спікер місцевого парламенту, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров: “Все геніальне – просте. Я думаю, що за цим стоїть бажання ще трішки порулювати. Побути президентом – це найголовніше. Вибори президента мають відбутися одночасно з виборами народних депутатів України. А в цьому випадку просто автоматично термін президенства продовжується роки на два. Можливо, це - найголовніша причина”, - вважає Ільмі Умеров.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG