Доступність посилання

ТОП новини

Акція протесту у Луганську. Серед іншого, йшлося про конфлікт між опозиційними соціалістами та провладними соціал - демократами (об’єднаними)


Акція протесту у Луганську. Серед іншого, йшлося про конфлікт між опозиційними соціалістами та провладними соціал - демократами (об’єднаними)

9 березня у Луганську на Театральній площі біля пам’ятника Леніну опозиція зібрала близько 700 осіб, які під різними партійними прапорами вимагали одного: негайної відставки Леоніда Кучми, обласного керівництва та проведення дострокових президентських і парламентських виборів.

Акція протесту “Повстань, Україно!” відбувалася в два етапи. Спочатку нечисленні представники “Просвіти”, Рухів, “Нашої України” та інших правих організацій вшанували пам’ять Кобзаря, а потім приєдналися до комуністів, соціалістів та представників блоку Тимошенко, які вже мітингували біля пам’ятника Леніну.

Не зважаючи на те, що в акції протесту брали участь представники діаметрально протилежних політичних сил, вони тримали в руках майже однакові гасла, в основному антипрезидентського спрямування. Та й виступи ледь не кожного промовця закінчувалися закликом: “Кучму геть!”

У схвалених на мітингу вимогах наголошувалося на негайній відставці Леоніда Кучми, усуненні від керівництва країною владної верхівки і призначення дострокових президентських та парламентських виборів. Окрім цього учасники акції наполягали на відставці керівництва області. Далі цитую: “Ми оберемо для управління державою кращих наших синів і дочок. Вони проведуть політичну реформу і встановлять радянську владу, яка забезпечить усіх роботою, гідною зарплатою та пенсією”.

Серед іншого, у вимогах зазначалося, що будуть зняті бар’єри для встановлення братнього союзу і дружби народів. Не дивлячись на те, що це були тези лівих сил, усі учасники мітингу їх одностайно схвалили. Окрім цього акція протесту висвітлила конфлікт між опозиційними соціалістами та провладними соціал -демократами (об”єднаними). Як заявило керівництво обкому соцпартії, луганські соціалісти розпочали судовий процес. На ньому вони мають намір довести неправдивість поширеної про них інформації. Ось що з цього приводу заявив керівник обкому соціалістів Володимир Сулименко: “Обласний комітет СПУ подав до суду на лідера луганської організації соціал-демократів (об’єднаних) за видумки на нашу адресу про те, що нібито рубіжанська міська організація у повному складі перейшла до соціал-демократів. За цю брехню ми подали до суду, а також на газету “Жизнь Луганска”.

Слід зазначити, що в місці Рубіжному міська організація нараховує майже 200 членів соцпартії, і жоден з них, як запевняє обком, не змінив своєї партійності. Соціалісти вимагають відшкодування у сумі 100 тисяч гривень.

Про ще один скандальний конфлікт з тими ж соціал-демократами об’єднаними повідомило керівництво обласної організації Соціалістичного Конгресу Молоді, який нібито у повному складі (а це 600 осіб) прийняв ідеологію СДПУ (о). За цим фактом також готується позов до суду.

Це була по суті єдина новина на мітингу, не рахуючи загальних закликів до єдності лівих і правих сил.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG