Доступність посилання

ТОП новини

Кримський депутат затриманий під час отримання хабаря. Правоохоронці грають у мовчанку


Кримський депутат затриманий під час отримання хабаря. Правоохоронці грають у мовчанку

Сімферополь, 11 березня 2003 р. В Криму правоохоронці упіймали “на гарячому” депутата Верховної Ради автономної республіки, який, за інформацією джерел в прокуратурі, підозрюється в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Правоохоронці дуже скупі на інформацію, а глава кримського уряду Сергій Куницин закликає пресу не поспішати з висновками.

Депутат Верховної Ради Криму від Сакського району Іван Бондар був затриманий міліцією ще 28 лютого. Якась інформація про це потрапила на сторінки місцевої преси майже одразу, однак правоохоронні структури відмовилися підтверджувати цей факт офіційно.

За тиждень джерела в Прокуратурі Криму повідомили Радіо “Свобода”, що депутат, директор Євпаторійського заводу будматеріалів Іван Бондар був затриманий під час отримання хабаря в особливо великих розмірах. Зараз він перебуває під підпискою про невиїзд. Прокурор автономії порушив кримінальну справу, але не проти пана Бондаря, а за фактом хабаря. Керівник прес-служби кримської прокуратури Анатолій Титарчук відмовився надати будь-яку інформацію з цього приводу, у телефонній розмові з кореспондентом Радіо “Свобода” він сказав, що офіційного повідомлення про цю справу слід очікувати не раніше, аніж за кілька днів.

Начальник Центру громадських зв’язків кримського главку МВС України Олександр Домбровський теж відмовив в офіційній інформації, лише повідомив, що співробітники Державної служби управління з боротьби з економічними злочинами спільно з прокуратурою справді провели операцію зі встановлення факту хабаря. Поки правоохоронці мовчать, місцева преса акцентує увагу своїх читачів на тому, що Іван Бондар є активістом НДП і входив до передвиборчого об’єднання “Команда Куницина”, а зараз є членом проурядового депутатського об'єднання “Стабільність”.

Глава кримського уряду Сергій Куницин, який, як пише місцева преса, цитую: “під час виборів запевнював, що готовий взяти відповідальність за діяльність кожного члена своєї команди у випадку перемоги”, кінець цитати, тепер теж відмовляється від коментарів. Він лише закликав журналістів утриматися від поспішних висновків.

Утримується від спілкування із журналістами і сам головний герой цієї історії. У приймальні Євпаторійського заводу будматеріалів кажуть, що директор відсутній або ж дуже зайнятий. Іван Бондар – мало відомий в Криму як політик, однак саме дивне мовчання правоохоронців привернуло до цієї історії більше уваги, ніж, можливо, вона заслуговує. Місцева преса висуває різні версії, в тому числі й таку, що пан Бондар не брав хабаря, просто правоохоронці, як пише симферопольська газета “Кримскоє врємя”, неправильно витлумачили майновий конфлікт всередині підприємства. Втім, журналісти кажуть, що мають на це право, оскільки правоохоронці – мовчать як ягнята з відомого голівудського фільму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG