Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарна криза в Іраку загрожує перерости в катастрофу, - попереджає ООН. Особливо критична ситуація склалася в місті Басра на півдні країни, де через воєнні дії пошкоджено водо- і електропостачанн


Гуманітарна криза в Іраку загрожує перерости в катастрофу, - попереджає ООН. Особливо критична ситуація склалася в місті Басра на півдні країни, де через воєнні дії пошкоджено водо- і електропостачання

За даними ООН, запасів продовольства в Іраку може вистачити до кінця квітня, в разі затягування бойових дій почнеться голод. Генеральний секретар ООН Кофі Аннан закликав вжити термінових заходів, щоби допомогти жителям Басри. За словами Аннана, гуманітарну ситуацію в Іраку обговорює Рада Безпеки ООН.

Кофі Аннан: «Ми очікуємо, що тільки-но конфлікт буде завершено і ситуація дозволить, збройні інспектори ООН відновлять свою роботу, а також ми прагнемо поновити здійснення програми «Нафта в обмін на харчі».

Три тижні тому через загрозу війни ООН призупинила програму «Нафта в обмін на харчі», яка забезпечувала продуктами харчування більшість населення Іраку.
XS
SM
MD
LG