Доступність посилання

ТОП новини

Леся Гонгадзе не поховає “таращанське тіло” найближчим часом


Леся Гонгадзе не поховає “таращанське тіло” найближчим часом

Львів, 26 березня 2003 - Останнім часом в українських мас –медіа з”явились публікації, які повідомляють, що Леся Гонгадзе, мати журналіста Георгія Гонгадзе, поховала сина на одному зі львівських цвинтарів. Кореспондент радіо “Свобода” розмовляла з пані Лесею Гонгадзе.

25 березня Леся Гонгадзе перепоховала своїх батьків із гробівця, що на Личаківському цвинтарі, до приміського кладовища. Таке рішення пані Леся пояснює тим, що її мама завжди хотіла, щоб її тіло було передане землі. Окрім того, пані Леся не хоче жодної подачки від влади у вигляді виділення місця на Личаківському цвинтарі для свого загиблого сина. Жінка хоче бути похованою поряд зі своїми батьками і сином на цвинтарі у Брюховичах.

Леся Гонгадзе:“Я переношу нелюдські страждання. Те, що українська влада зробила зі мною, – це віддзеркалення становища людини в Україні – безправної і безпомічної. Так, я повинна поховати сина. Повинна виконати свій християнський обов”язок. Мене змушують це зробити кожен день. Але я повинна знати, біля кого я маю бути похована. На сьогоднішній день немає ні одного офіційного документа, який би давав мені стовідсоткову упевненість.

Остання експертиза, проведена французьким інститутом судової експертизи, вказала, що на 99, 99 % тіло, знайдене у Таращі, належить Георгію Гонгадзе. Втім, не був проведений аналіз волосся журналіста, яке надала пані Леся. Цитую документ французької експертизи: “ Чи є волокна, надані О.Гонгадзе, як волосся, зрізане в 7 -місячному віці у її сина, волоссям людини, придатним для проведення генотипоскопічного аналізу?”

Відповідь: “Пластиковий пакет, у якому була упаковка з білого паперу, в якій, можливо, містився означений матеріал, не був ані відкритий, ані контрольований. Ми повертаємо його таким, яким він був переданий”.

Леся Гонгадзе має лише переклад висновків експертизи українською мовою, але їй не надали оригіналу документа. Отож мати журналіста звернулась у Генпрокуратуру України з тим, щоб провести аналіз наданого нею волосся.

Леся Гонгадзе:”Я надала абсолютно усі матеріали для експертизи – волосся, лезо, сорочки, светер. Все, що при її проведенні дасть 100 відсотків упевненості. Експерти ж мені дають 99, 991 – 99, 996 відсотків. Я ж вимагаю ста відсотків”.

Кор: “Коли ж Ви поховаєте сина?”

Л.Г.”Коли матиму певність на 100 відсотків, що це він. Для проведення аналізу волосся потрібні великі кошти. Але мені не називають суму. Я впевнена, що мені ці гроші допоміг би зібрати український народ. Моя пенсія становить 103 гривні на місяць. Такий аналіз може зробити лабораторія в Україні”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG