Доступність посилання

ТОП новини

Міська влада в Одесі не сприяє католицькій церкві


Міська влада в Одесі не сприяє католицькій церкві

Одеська та Симферопольська єпархія римо - католицької церкви активно готується до 150- ліття головного катедрального собору міста – Успіння Пресвятої Богородиці.

Не є на заваді навіть те, що згадана єпархія є дуже молодою, вона заснована 4 травня 2002 року.

Нині у катедральному соборі активні реставраційні роботи. Як відомо, у 1949 році атеїстична влада його закрила і майже знищила, перетворивши у спортзал.

Тут планується проведення кількох конференцій з метою підготовки молоді до ювілею Катедрального Собору. І це не випадково, адже римо- католицька церква вважає за необхідне посилення роботи саме серед молоді.

Єпископ Одеський та Симферопольський Броніслав Бернацький заявив: „Ми не можемо робити ремонту собору, бо міська влада не сприяє католицькій церкві, хоча прагне називати себе демократичною.

Земля навколо собору і далі не повернута церкві.

Нам не повернуті колишні приміщення семінарії та будинків, які належали римо - католицькій церкві, але були конфісковані радянською владою. Від серпня минулого року ми пишемо листи з проханнями до влади, вони залишаються без відповіді.

Ніхто нічого не бажає повертати. Все приватизоване.

Те, що повернуте в Україні,зокрема Одесі та області, католикам,- це люди силою відібрали. Мусила це зробити влада.

Добровільно нічого не повернуто. Хіба що вже повністю знищені будови храмів, які їм не потрібні. Всі Укази Президента та Постанови про начебто сприяння церкві видані для закордону, щоб вважалося, що в Україні є свобода. Але рівних умов для всіх релігій немає.

Колись знайшли спосіб і забрали у нас приміщення, але тепер повернути не хочуть.

В Одесі було репресовано 178 католиків. Їх стратили. Це тільки з тих матеріалів, які ми відшукали. Але мучеників за католицьку віру було набагато більше.

Нині нас дуже тактовно закликають: „Чекайте...” Більше нічого. А скільки чекати - чи десять, чи двадцять років – вони не кажуть”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG