Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці кримського курортного міста Алупка розпочали збір підписів за проведення референдуму з питанням про дострокову відставку місцевої влади


Мешканці кримського курортного міста Алупка розпочали збір підписів за проведення референдуму з питанням про дострокову відставку місцевої влади

Симферополь, 02 кавітня 2003 - В Алупці мешканці цього кримського курортного міста, що входить до Великої Ялти, розпочали збір підписів за проведення референдуму з питанням про дострокову відставку місцевої влади, зокрема, міського голови Алупки Валерія Андика. Детальніше про це – розповідає наш кримський кореспондент Володимир Притула.

Рішення про збір підписів під вимогою проведення референдуму про дострокове припинення повноважень міського голови Алупки Валерія Андика ухвалили учасники зборів, організованих за ініціативою громадської правозахисної організації “Наші права”. У цьому заході взяли участь понад 300 городян, дві третини з яких висловилися за проведення місцевого референдуму. Як заявив голова організації “Наші права” Василь Корольов, міська влада Алупки “завела місто в економічну кризу”. Пан Корольов вважає, що потрібні 800 підписів вдасться зібрати менш, аніж за місяць.

Міському голові Валерію Андику мешканці міста закидають демонстративну неувагу до їхніх проблем, а також безконтрольний і, на їхню думку, незаконний розпродаж міської землі, причому, за цінами, які є набагато нижчими від справжньої ринкової вартості. Зараз інтернет-сайти московських риєлтерських фірм переповнені оголошеннями про продаж земельних ділянок в Алупці за середньою ціною 5 тисяч американських доларів за 1 соту гектара.

Давній конфлікт у місцевої влади, зокрема, міського голови Алупки Валерія Андика і з єдиною в місті газетою “Алубіка”. Головний редактор цього видання Рагім Гумбатов каже, що алупкинські чиновники всіляко тиснуть на журналістів, перешкоджають їхній роботі, відмовляють у наданні інформації. Саме тому газета підтримала ініціативу мешканців Алупки.

За словами заступника голови організації “Наші права” Аліме Басиєвої, ще в грудні минулого року на міському сході кілька сотень алупкінців ухвалили резолюцію, в якій висунули низку вимог до міської влади. Серед них — наведення порядку в землекористуванні, забезпечення свободи слова в місті, скасування рішення міськради про створення територіальної громади, яке, на думку частини мешканців Алупки, було ухвалене з порушенням чинного законодавства України. В іншому ж випадку, учасники сходу пообіцяли ініціювати збір підписів про проведення референдуму. За словами пані Басиєвої, Алупкинський міськвиконком визнав їх незаконними.

Нам не вдалося зв’язатися із мером Алупки Валерієм Андиком, але у міськвиконкомі повідомили, що ситуація в місті перебуває під контролем у місцевих властей, претензії учасників протестів тут відкидають. Більше того, заступник міського голови Сергій Кубанцев подав до суду на більш як півсотні мешканців Алупки, які написали на нього і на мера скарги в різні інстанції. Чиновник вважає, що городяни його обмовили.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG