Доступність посилання

ТОП новини

Атипова пневмонія налякала європейців


Атипова пневмонія налякала європейців

Брюссель, 8 квітня 2003 – Спалах епідемії атипової пневмонії, який виник у Гонконгу, стурбував Європейський Союз. Ця стурбованість вилилась у рішення Європейської комісії створити до 2005-го року Європейський Центр для Запобігання та Контролю Масових Захворювань. Про це заявив журналістам у вівторок комісар ЄС у справах охорони здоров’я Девід Берн.

Поодинокі випадки захворювань на атипову пневмонію в Канаді, Великій Британії та Нідерландах послужили гучним сигналом тривоги для керівництва Європейського Союзу. ЄС вже кілька років тому говорив про створення превентивних механізмів щодо запобігання та погашення можливих епідемій на території ЄС. Однак, як говорить народна мудрість ”Доки грім не вдарить»… Так і цього разу. Бельгійська компанія “Брасселс Еар Інтернешіонал” припинила вигідні рейси в Гонконг, Макао та деякі інші країни Далекого Сходу. Брюссельський аеропорт заборонив транзитні перельоти між Гонконгом та іншими країнами які до-заправлялися пальним в аеропорті Брюсселю. Це лише перші запобіжні заходи, котрі зробив Брюссель, щоби не допустити поширення атипової пневмонії в західній Європі. Однак, представники Європейської комісії переконані, що вже настав найвищий час щоб обходитись не лише безладними та хаотичними заходами при загрозі виникнення пошесті на території ЄС , а створити дієвий механізм запобіганню масових захворювань в Європі.

Таким механізмом повинен стати Європейський Центр для Запобігання і Контролю Масових Захворювань (“The European Cenntre for Disease Prevention and Control”). Створення цієї установи повинно завершитись, як повідомив журналістів комісар Єврокомісії у справах охорони здоров’я Девід Берн, до 2005року. Девід Берн при цьому наголосив, що епідемія смертельного захворювання на атипову пневмонію, яка розгорілася в Гонконгу, “є яскравим прикладом того, що створення такого агентства вкрай необхідне”. Пан Берн також заявив, що Центр буде координувати, фінансувати, надаватиме устаткування для здійснення необхідних аналізів при масових захворюваннях європейців небезпечними хворобами. Центр буде тісно взаємодіяти з Всесвітньою Організацією з Охорони Здоров’я (World Health Organisation”).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG