Доступність посилання

ТОП новини

200 громадян Іраку звернулися до міграційних служб України з проханням надати їм статус втікачів


200 громадян Іраку звернулися до міграційних служб України з проханням надати їм статус втікачів

Про це сьогодні заявив голова Державного комітету у справах національностей та міграції Геннадій Москаль на прес-конференції у Дніпропетровську після зустрічі з представниками національних меншин, які мешкають на Дніпропетровщині.

За його словами, статус втікачів у нашій країні наразі мають 66 громадян Іраку. Минулого року кордони України нелегально перетнуло 276 іракців. На думку Геннадія Москаля, потік втікачів з охопленої бойовими діями країни не збільшиться, зважаючи на незаповненість таборів, що були відкриті для іракців у сусідніх близькосхідних державах на початку війни проти режиму Саддама Гусейна.

Голова Державного комітету в справах національностей та міграції повідомив, що сьогодні в Україні офіційний статус біженців мають три тисячі іноземців, понад 50 відсотків з яких – громадяни Афганістану.

Він також висловив сподівання, що 2003 року при Державному комітеті у справах національностей та міграції буде створена Державна міграційна служба. За його словами, наразі підготовлено проект відповідного Указу Президента України, який найближчим часом обговорюватимуть на засіданні Кабінету Міністрів.
XS
SM
MD
LG