Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Мороз зустрівся з громадськістю Прикарпаття


Іван Костюк Івано-Франківськ, 12 лютого 2003 – У вівторок в обласному центрі зустрівся з громадськістю лідер Соціалістичної партії України, депутат Верховної Ради України Олександр Мороз. Опозиційний політик був традиційно різким в оцінках нинішнього державного керівництва: “Об''єднана опозиція – це, швидше, політологічний термін. Як такої, об''єднаної опозиції на сьогодні в Україні немає. Є ряд політичних сил, які опозиційно налаштовані до нинішньої влади, в тому числі деякі з тих, що входять до об''єднання "Наша Україна". Але структурно ці зв''язки не формалізовані так, як цього вимагає консолідована об''єднана опозиція”.

Щодо оцінки нинішньої влади, опозиційний політик був не менш категоричним: “ Сьогодні основне завдання – відмовитися від диктаторського режиму, запровадити демократію”. Олександр Мороз також наголосив, що на березень планується спільний з’їзд депутатів всіх рівнів Соціалістичної партії України, “Батьківщини”, “Нашої України” та Комуністичної партії. З цього розпочнеться фактична підготовка до президентських виборів.

Щодо висунення спільного кандидата від опозиційної четвірки, то ситуацію, яка склалася, лідер українських соціалістів охарактеризував наступним чином: “Сьогодні йдеться про зміну системи влади і усунення режиму. Якби відбулися дострокові вибори президента – ми б вважали, що досягли своєї мети. А завдання висунути єдиного кандидата від чотирьох не ставиться. Це навряд чи можливо. Ви уявіть собі Михайла Косіва, який голосує за Петра Симоненка. Або навпаки уявіть. Це речі фантастичні. Ми домовилися наразі не говорити про персоналії. Щоб не пересваритися, знову ж таки”.

У будь-якому випадку, як підкреслив Олександр Мороз, опозиційні політичні сили до, за його ж словами, нинішньої “диктатури” під керівництвом президента Леоніда Кучми послідовно відстоюватимуть інтереси виборців, які їх підтримали. А це дає надію, що суспільно-політична ситуація в державі буде змінена. Під змінами Олександр Мороз розуміє вільні, справді демократичні вибори, свободу слова для засобів масової інформації та негайні реальні економічні реформи в державі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG